In een onthullende wending van gebeurtenissen, die meer past bij een schimmige thriller dan bij het leven van een ‘koningshuisdeskundige’, vindt Marc van der Linden zichzelf gevangen in een maalstroom van beschuldigingen en justitieel onderzoek. Hij zou namelijk meerdere mannen hebben afgeperst met “seksuele video’s.” Oeps!

Maandenlang werd er gefluisterd, geroddeld, maar vooral hardop gevraagd: wat is er aan de hand met Marc van der Linden? De geruchtenmachine, aangezwengeld door het niet te stoppen Roddelpraat-duo Jan Roos en Dennis Schouten, lijkt nu de harde realiteit te worden. Want ja, zoals wel vaker waren zij de eersten die dit soort beschuldigingen bekendmaakten.

[embedded content]

Terwijl Van der Linden zich hevig verzette tegen deze “leugens” en zelfs beweerde dat latere gezondheidsproblemen een direct gevolg waren van deze vermeende laster, onthult het Openbaar Ministerie nu dat er een donkere wolk boven zijn hoofd hangt. Advocate Rigorette van Riet heeft bevestigd dat er niet één, maar twee slachtoffers zijn die beweren door Van der Linden te zijn afgeperst. De ene aangifte ligt al twee jaar op de plank; de andere is recenter. Het OM neemt deze zaak nu uiterst serieus.
In een weinig verrassende wending van zaken heeft Van der Linden besloten zijn toevlucht te zoeken bij Sidney Smeets, een figuur die zelf niet onbesproken is gebleven. Smeets, bekend om zijn D66-verleden en een reeks beschuldigingen van “ongepaste berichten” aan jonge mannen, lijkt een onwaarschijnlijke keuze als verdediger. Of, nou ja, eigenlijk zou je kunnen zeggen dat de twee heel goed bij elkaar passen. Toch?
Het OM onderzoekt de beschuldigingen nu. Als besloten wordt dat het bewijs sterk is, wordt overgegaan tot vervolging. Zo niet, dan dus niet. Wat er ook gebeurt, wij kijken in ieder geval al uit naar de nieuwe Roddelpraat aflevering van volgende week. Want dat Van der Linden hard aangepakt gaat worden lijdt geen twijfel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *