© Jozef Croughs

Bij een omvangrijke politiecontrole in samenwerking met de douane heeft de politie in Zuid-Limburg woensdag een automobilist onderschept die voor een totaalbedrag van maar liefst 6.238.607 euro aan boetes had openstaan. De betrokken man kon het bedrag niet betalen, waarop de politie zijn voertuig in beslag nam. Dat meldt de lokale politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

Bron: BELGA

De controles vonden onder meer plaats op de N80 in Hasselt richting Sint-Truiden, en vervolgens nog in Alken richting Hasselt. Naast de politie LRH namen ook de politiezone Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, de politiezone Kanton Borgloon, en de Limburgse wegpolitie deel.

Naast de man met de openstaande monsterboete inden de ambtenaren van Douane en Accijnzen en de Vlaamse belastingdienst een bedrag van ruim 18.000 euro wegens het rijden met rode diesel, ongekeurde en niet-ingeschreven voertuigen, en boetes. Zeven wagens werden getakeld.

Dertien personen zaten onder invloed van drugs achter het stuur. Hun rijbewijs werd meteen ingetrokken. Drie personen hadden geen geldig rijbewijs. Eentje was een levenslang rijverbod opgelegd. Verder werden drie bestuurders betrapt op gsm-gebruik achter het stuur.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *