Het is toch werkelijk ongelofelijk hoe sommige mensen denken dat ze met alles weg kunnen komen. Neem nu gravinfluencer Eloïse, het nichtje van kroonprinses Amalia, die momenteel haar vliegschaamte probeerte te verwerken in het verre New York. Onlangs postte ze trots een TikTok-video waarin ze, met een cocktail in de hand, geniet van haar o zo zware leven op een luxueus dakterras. Wat een leven, nietwaar?

Maar wacht even, was dit niet dezelfde Eloïse die zo vol vuur sprak over haar “vliegschaamte”? Was zij niet degene die, oh zo nobel, haar steun uitsprak voor Extinction Rebellion en zich druk maakte over door mensen veroorzaakte klimaatverandering? Het lijkt er sterk op dat haar principes net zo flexibel zijn als haar reisschema.

Het decadente leventje van Eloise

Dus hier hebben we een zelfverklaarde klimaatactivist, die zonder blikken of blozen de wereld over vliegt om haar luxe leventje voort te zetten. Het is niets minder dan een schaamteloze vertoning van hypocrisie. Hoe kun je met droge ogen praten over het milieu en tegelijkertijd een koolstofvoetafdruk hebben die groter is dan die van een klein dorp?

Eloïse lijkt zich in de hoogste kringen van de samenleving te bewegen, waar de regels van de gewone mens niet gelden en waar hypocriet gedrag wordt beloond met likes en volgers. Nou ja, van dat laatste kan je die hypocriete elites natuurlijk niet eens de schuld geven. Dat is namelijk veroorzaakt door gewone Nederlanders die dit gravinnetje blijkbaar massaal volgen. Vrijwillig. 

Misschien moet iemand mevrouw Eloïse eens herinneren aan haar eigen woorden en haar vragen hoe dat rijmt met haar Instagram-waardige leven in de ‘Big Apple’. Maar ja, wie zijn wij om te oordelen over de moeilijke keuzes van een gravinfluencer, nietwaar? Ze zal het érgens vast heel zwaar hebben. Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *