Themabeeld© Boumediene Belbachir

Bpost wil de Franse logistieke speler Staci Group overnemen voor 1,3 miljard euro. Op die manier wil het bedrijf zijn positie in de pakketlogistiek in Europa versterken, klinkt het in een persbericht.

Bron: BELGA

Bpostgroup ondertekende vrijdag een overeenkomst met Ardian (het Franse investeringsfonds dat de belangrijkste aandeelhouder van Staci is, red.) en andere minderheidsaandeelhouders met het oog op de overname van 100 procent van de aandelen van Staci, aldus bpost. Dat heeft 1,3 miljard euro over voor de overname, die naar verluidt in de herfst zal worden afgerond.

Staci heeft wereldwijd meer dan 80 magazijnen, verspreid over Azië, de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Nederland, het VK en de VS, en telt zowat 3.500 werknemers. Vorig jaar boekte het bedrijf een omzet van 771 miljoen dollar. Staci biedt vooral logistieke diensten voor derde partijen aan en beschikt over expertise in gedeelde magazijnen voor meerdere klanten.

“Ik ben ervan overtuigd dat we met de beoogde overname van Staci klaar zijn voor een robuuste groei”, stelt bpost-CEO Chris Peeters. “Onze samenwerking met Staci levert ons expertise, innovatiekracht en klantinzichten op waardoor we een volledig klantgericht aanbod op maat kunnen opstellen. Met deze strategische veranderingen willen we onszelf de middelen en het potentieel geven en koesteren we de ambitie om te excelleren als internationale logistieke speler en om een duurzame toekomst voor ons bedrijf en onze werknemers uit te bouwen.”

Bpost onderstreept verder nog dat de overname “synergieën biedt en het portfolio verrijkt”. “De beoogde overname van Staci ligt geheel in de lijn van de strategische keuzes die bpostgroup al had gemaakt en biedt potentieel voor een robuust B2B-serviceaanbod”, klinkt het nog. Het is de bedoeling dat het managementteam en alle medewerkers van Staci aan boord blijven “zodat de groep kan blijven rekenen op hun expertise en ervaring”.​

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *