© AFP

In Frankrijk zitten vier minderjarigen en een volwassene in hechtenis in het onderzoek naar de dood van een tiener, die bij het buitengaan van zijn school in elkaar was geslagen. Dat zegt het parket.

Bron: BELGA

Gisteren om 21:37

De vijftienjarige jongen was donderdagavond in elkaar geslagen door “verschillende individuen”, bij het verlaten van de school in Viry-Chatillon, ten zuiden van Parijs. Het slachtoffer is donderdag in het ziekenhuis opgenomen, en onderging een operatie. Vrijdagnamiddag is de tiener aan zijn verwondingen bezweken. Op het lichaam zal nog een autopsie worden uitgevoerd.

De verdachten die in hechtenis zitten, zijn drie minderjarigen van 17 jaar, een 15-jarige en een 20-jarige volwassene, aldus het parket.

De Franse minister van Onderwijs, Nicole Belloubet, bezocht de betrokken school, waar een minuut stilte werd gehouden. “We zullen hardnekkig tegen elke vorm geweld blijven”, aldus de Franse president Emmanuel Macron. De scholen moeten daartegen beschermd worden, zei hij bij een bezoek aan een school in Parijs.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *