Goed nieuws uit Slowakije: de urenlange operatie van de neergeschoten premier Robert Fico is succesvol afgerond en zijn toestand is stabiel. Na een bloedstollende periode van angst en onzekerheid, is er eindelijk hoop voor de toekomst. Fico, die werd geraakt door meerdere kogels in zijn buik, bekken en een vinger, is bij bewustzijn en de vooruitzichten zijn positief.
De aanval vond plaats voor een cultureel centrum in Handlova, zo’n 180 kilometer ten noordoosten van Bratislava. Daar was een regeringsvergadering gepland. De schietpartij heeft de natie geschokt en roept vragen op over de veiligheid van publieke figuren in het land. Een verdachte, een man van in de zeventig, is onmiddellijk na de aanval opgepakt. De Slowaakse autoriteiten vermoeden een politiek motief achter de aanslag. Ook de echtgenote van de verdachte is meegenomen voor verhoor.
Minister van Defensie Robert Kalinak sprak tijdens een persbriefing zijn diepe bezorgdheid uit: „Wat er vandaag is gebeurd, is een stigma dat ons nog vele jaren zal achtervolgen. Op dit moment denken we allemaal aan de toestand van onze premier. We hopen dat hij sterk genoeg is om dit trauma te verwerken.”

Fico, een controversiële figuur vanwege zijn pro-Russische standpunten, werd neergeschoten terwijl hij naar een bijeenkomst ging. Volgens de Slowaakse zender TA3 werd hij in de buik, het bekken en aan zijn linkerhand geraakt. In de chaos na de schietpartij werd Fico door zijn lijfwachten naar een auto geëscorteerd en vervolgens naar een ziekenhuis in Handlova gebracht. Van daaruit werd hij per helikopter naar een groter ziekenhuis in Banská Bystrica vervoerd vanwege de ernst van zijn verwondingen en de noodzaak van geavanceerde medische zorg.

De kritiek op de beveiliging van Fico is niet mals. Ex-politiebaas Stefan Hamran wees op de chaotische reactie van de bewakingsagenten tijdens de aanval. In een video is te zien hoe de bewakers rond de auto renden in plaats van snel te handelen om de premier in veiligheid te brengen.

Dit incident heeft niet alleen de politieke stabiliteit van Slowakije op de proef gesteld, maar ook de manier waarop de veiligheid van politieke leiders wordt gegarandeerd. De nasleep van de aanval zal ongetwijfeld leiden tot een herziening van beveiligingsprotocollen en een intensief debat over politieke veiligheid in het land.

Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.

Met Fico’s herstel in zicht, hoopt het land dat deze donkere episode snel kan worden afgesloten en dat de premier de kracht vindt om terug te keren naar zijn post. Het is een tijd van reflectie en herziening voor Slowakije, een natie die nu meer dan ooit behoefte heeft aan sterke en veilige leiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *