Help ons door deze info met anderen op je socials te delen!

D66 is klaar om ‘keihard’ oppositie te voeren tegen het ‘extreemrechtse’ kabinet dat eraan lijkt te komen, zei Rob Jetten op het partijcongres van D66 in Nieuwegein. Hij riep de overige oppositiepartijen op om samen een front te vormen.

Jetten haalde in zijn speech hard uit naar de leider van de PVV. “Geert Wilders, met zijn ondemocratische eenmanspartij, is tot in de kern on-Nederlands. Hij is een bedreiging voor de Nederlandse waarden en voor de Nederlandse identiteit,” zei de D66-leider.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/d66-leider-jetten-maakt-opmerkelijke-verspreking-op-partijcongres-1.png
Traditie van vrijheid en intolerantie

“Wij Nederlanders verdedigen onze vrije samenleving. We laten ons niet verdelen door politieke avonturiers die bitterheid en onvrede aanwakkeren. We laten ons niet tegen elkaar opzetten door charlatans die een minderheid aanwijzen als zondebok en over hún rug hun machtshonger willen stillen,” aldus Jetten.

Bij artiest en ex-verpleegkundige Marga Bult liepen de rillingen over de rug: “Het verbeten gezicht van Rob Jetten waar nare polariserende taal uitkomt. Best eng.”

(Video verwijderd? Klik hier…)

Freudiaanse verspreking

Hij maakte ook een opmerkelijke verspreking. “Wij staan voor onze waarden, de traditie van vrijheid en intolerantie die wij hebben geërfd. Laten we die verdedigen met alles wat we in ons hebben,” zei Jetten.

Een freudiaanse verspreking, aldus X-gebruiker Mirjam152, die het fragment een paar keer heeft teruggeluisterd omdat ze het niet kon geloven.

D66 ging bij de Tweede Kamerverkiezingen flink onderuit. Van de 24 zetels bleven er slechts 9 over.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
1
stem

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *