© Shutterstock

Wie op zoek is naar een origineel idee voor een huwelijksceremonie, kan misschien op Sardinië terecht. Op het Is Benas-strand, halverwege de westkust van het Italiaanse eiland, kun je je wederhelft binnenkort naakt het jawoord geven.

Bron: CNN, Ansa

Gisteren om 21:55

Het naaktstrand Is Benas op Sardinië is al langer populair bij naturisten. Nu je er ook naakt in het huwelijksbootje kan stappen, zal het dat ongetwijfeld nog ietsje meer worden. De lokale autoriteiten kwamen op het lumineuze idee om de blote bruiloften toe te laten nadat een Duits echtpaar toestemming gevraagd had om naakt op het strand te trouwen, vertelt Luigi Tedeschi, de burgemeester van San Vero Milis, de dichtstbijzijnde gemeente.

De reden waarom de burgemeester zijn zegen gaf voor het idee, is behoorlijk filosofisch te noemen. “Ik denk dat we, gezien de opkomst van nationalistische bewegingen in Europa, in delicate tijden leven voor de vrijheid van mensen. Mensen protesteren en worden opgepakt door de politie, of geïntimideerd. We moeten dingen doen die aantonen dat mensen vrij zijn. De meeste mensen willen vrijheid, geen regime”, zegt hij tegen CNN.

Het initiatief maakt deel uit van een breder plan om meer naaktstranden te openen op Sardinië. Naaktheid heeft volgens de burgemeester immers niets met seks te maken. “Voor naturisten is naakt zijn een levensfilosofie, een verbintenis met de natuur. Dat moeten we respecteren. Dus waarom niet? Het strand leent zich uitstekend voor naturisme, dus als mensen er naakt willen trouwen, dan kan dat.”

Onder water

Al langer stromen er vanuit heel Europa op Sardinië aanvragen binnen om te mogen trouwen een van de vele stranden op het eiland, wat – gekleed – ook al langer tot de mogelijkheden behoort. “Er zijn zelfs mensen die ervoor kiezen om elkaar onder water het jawoord te geven”, zegt Tedeschi tegen het Italiaanse persbureau Ansa.

Dat dat nu ook naakt kan, wordt alvast toegejuicht door de Italiaanse naturistenvereniging Nudiverso. En ook in het dorp is volgens de burgemeester iedereen gewonnen voor het idee. “Ze vragen me wel grappend of ik wel gekleed de ceremonie mag leiden, en of ik enkel mijn burgemeesterssjerp mag dragen. Maar dat zijn maar grapjes. In principe is iedereen hier een voorstander”, zegt hij tegen CNN.

Ook mooi meegenomen: door naakt te trouwen, bespaar je alvast een aardige cent die je niet aan een trouwjurk of -kostuum moet uitgeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *