© Virginia Lottery

Een geluk bij een ongeluk, dat is wat Miriam Long in één klap miljonair maakte. De Amerikaanse vergiste zich door de verkeerde knop in te drukken per ongeluk van kansspel en won zo maar liefst 1 miljoen dollar.

Vandaag om 03:00

Miriam Long, een Amerikaanse vrouw uit Christiansburg in de Amerikaanse staat Virginia, wilde aanvankelijk meespelen met Mega Millions, een van de grootste loterijspelen van Amerika. De te winnen hoofdprijs? Zo’n slordige 893 miljoen dollar oftewel 823 miljoen euro.

Groot was haar teleurstelling toen ze merkte dat ze aan de automaat de verkeerde knop had ingedrukt. Ze deed niet mee met Mega Millions maar met Powerball, een ander kansspel.

Maar die teleurstelling sloeg al snel om in euforie: hoewel ze de machine lukraak nummers had laten kiezen, had ze alle vijf de cijfers (10-17-20-39-44) juist. Enkel de zogenaamde powerball – ze had nummer 16 nodig – was verkeerd. Om het te kaderen: volgens de loterij is de kans dat je zes cijfers juist hebt ongeveer 1 op 292,2 miljoen.

Ongelooflijk klein dus. Maar toch won Long door het foutje aan de automaat in Blacksburg maar liefst 1 miljoen dollar (of 922.000 euro). In een gesprek met de loterij noemde Long het haar beste vergissing ooit. “Mijn hart klopt in mijn keel, ik besef nog niet goed wat me overkomen is.”

En ook de winkel waar ze het winnende lot kocht deelt in de prijzen: die krijgt van de loterij een bonus van 10.000 dollar.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *