Luister naar dit Artikel

Listen to this article

Een non-profitorganisatie met veel invloed onder beleidsmakers in de hele Europese Unie (EU) dringt er bij de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) op aan om ‘oorlog tegen desinformatie’ te voeren.
De non-profitorganisatie, die beweert onafhankelijk te zijn, staat bekend als het EU DisinfoLab en zegt dat ICANN haar controle over de beperkingen van domeinregistratie moet uitbreiden om naast phishing en malware ook ‘desinformatie’-politie te omvatten. Met andere woorden, de groep wil dat ICANN controleert wie websites mag registreren op basis van hun naleving van officiële verhalen.


Steun World Unity: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en de leugens aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden. Klik hier om te Doneren


Het is onoprecht, voor de goede orde, dat het EU DisinfoLab onafhankelijkheid claimt terwijl een groot percentage van zijn financiering afkomstig is van niemand minder dan de Open Society Foundations, een project van miljardair-agitator George Soros.

De Open Society Foundations zijn al bezig met het testen van de wateren met betrekking tot de ‘herbestemming’ van ICANN om een instrument te worden voor het aanvallen van ‘desinformatiesites’. World Unity zou vermoedelijk worden opgenomen in deze nieuwe doelgroep, net als veel andere onafhankelijke mediasites.

“Een poging om ICANN rechtstreeks in te schakelen zou, op zijn zachtst gezegd, in dit stadium zeer controversieel zijn”, schrijft Didi Rankovic voor Reclaim the Net over het nieuws.

“Gezien het belang ervan in de internetinfrastructuur – ICANN beheert domeinnamen wereldwijd – en het feit dat inhoudscontrole niet tot haar taken behoort (DisinfoLab zegt dat ICANN ‘weigert’ dit te doen) – zou dit een enorme afwijking betekenen van de rol van de organisatie, zoals wij het vandaag begrijpen.”

Internet 2.0 een censuurnachtmerrie

Gebruikmakend van “de structuur die al door ICANN is gecreëerd”, dringt het EU DisinfoLab er bij ICANN op aan om feitelijk het hele internet te controleren op zoek naar alles wat de machthebbers (TPTB) als “desinformatie” beschouwen. Om dit te doen, zo betoogt de groep, zou een “minimale hoeveelheid toewijding en medewerking” van de registers nodig zijn.

Het doel van dit alles zou zijn om ICANN te laten bepalen welke websites onaanvaardbaar zijn, wat betekent dat hun domeinnamen zouden worden ingetrokken. Het hele internet wereldwijd zou door een dergelijke verandering worden beïnvloed.

Het coverstory dat TPTB gebruikt om een dergelijke drastische verandering te rechtvaardigen, is dat ‘desinformatie-dubbelganger’-sites, dat zijn sites die ‘vertrouwde nieuwssites’ proberen na te bootsen met vergelijkbare namen of opmaak, uit de hand lopen en moeten worden gestopt. .

Omdat ICANN de hoogste autoriteit is voor zowel websitedomeinnamen als DNS-registratie, zou de groep onder de nieuwe regeling toestemming krijgen om hele websites in te trekken die geacht worden een soort van ‘verkeerde informatie’ te verspreiden.

Eerlijk gezegd deed ICANN al iets soortgelijks tijdens de ‘pandemie’ van het Wuhan-coronavirus (COVID-19). Domeinnamen die het woord ‘covid’ bevatten, samen met andere gerelateerde termen, werden onderzocht om te zien of ze dergelijke trefwoorden probeerden te gebruiken om phishing- of malwareproliferatieoperaties te maskeren. Met andere woorden, het ging nog niet om het ‘matigen’ van inhoud die verband houdt met COVID.

Wat nu daarentegen wordt voorgesteld, is een soort moderatieformat waarin ICANN de bevoegdheid zou hebben om hele websitedomeinen aan te vallen die schuldig zijn bevonden aan het verspreiden van desinformatie.

Het EU DisinfoLab wil dat ICANN een systeem genaamd DNSTICR gebruikt om “echte open-en-gesloten (desinformatie) gevallen” aan registrars te melden voor verwijdering. De vraag is: wie mag beslissen wat een ‘open en gesloten desinformatiezaak’ eigenlijk is?

Eén mogelijkheid is dat registers of registrars ‘mediahandelsverenigingen de status van ‘vertrouwde kennisgever’ zouden kunnen verlenen, hoewel ook dit willekeurig zou worden besloten in die zin dat er geen vastgesteld kader is om te beslissen wie de status van ‘vertrouwde kennisgever’ krijgt.

Waar dit allemaal op neerkomt is alles waar George Orwell de wereld vele decennia geleden voor waarschuwde: een controlenetwerk van het ministerie van waarheid dat de hele wereld uitbreidt en alles reguleert wat mensen zeggen en doen – in dit geval online.

Bronnen: ReclaimTheNet.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *