Foto: Unsplash/Priscilla Du Preez 🇨🇦

Help ons door deze informatie met anderen op je socials te delen!

Op 11 oktober 2020 presenteerde terreurbestrijder NCTV de strategie voor publiekscommunicatie rond corona. Er werden onder meer talkshowoptredens met bewindspersonen georkestreerd.

De NCTV stelde voor dat toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Ollongren en universitair docent journalistiek en nieuwe media aan de Universiteit Leiden Alexander Pleijter zouden optreden over ‘desinformatie’.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/onthuld-dit-zijn-de-korte-lijntjes-tussen-de-overheid-terreurbestrijder-nctv-en-de-factcheckers-1.png

In de strategie komt vaak het woord ‘stakeholders’ terug, dat uit het draaiboek van Klaus Schwab komt.

Moet je toch niet willen dit?

Pleijter zit in het door de Europese Unie gefinancierde Benedmo, een Vlaams-Nederlandse samenwerking tegen ‘desinformatie’. Oftewel: de censuurbrigade van de EU. Of nog beter: het Ministerie van Waarheid.

Columnist Marianne Zwagerman vraagt aan Pleijter: “Moet je toch niet willen dit?”

Het verband tussen de NCTV en het factcheckersnetwerk dat met de minister van Binnenlandse Zaken in gesprek zou moeten gaan, is volgens data-analist Cees van den Bos wellicht het meest in het oog springend.

Overigens voeren de factcheckers van Benedmo weer door het SIDN fonds gefinancierde onderzoeken uit naar ‘desinformatie’.

Orwelliaanse omkering

Eugène Loos van de Universiteit Utrecht gaf een lezing op basis van zijn door SIDN gesubsidieerde onderzoek over ‘desinformatie’.

Citaat: ‘Er wordt ook benadrukt: ‘Met een vaccinatie bescherm je uiteindelijk jezelf, maar ook je vrienden en de kwetsbare mensen om je heen. Zo zorgt vaccineren ervoor dat we stapje voor stapje meer vrijheid krijgen’.

We weten inmiddels hoe dat is afgelopen.

Factcheckers die zogenaamd ‘desinformatie’ bestrijden, terwijl ze in werkelijkheid kolder verkondigen. Een typisch voorbeeld van een Orwelliaanse omkering.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
9
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *