In het centrum van Bonheiden woedde zondagavond een zware uitslaande brand in een slagerij. Brandweerzone Rivierenland rukte vanaf 20 uur uit met alle mogelijke middelen om het vuur onder controle te krijgen. Maar desondanks bleef de brand urenlang aanhouden. De slagerij en het achterliggende atelier werden compleet vernield. Volgens de burgemeester vielen er geen zwaargewonden, enkel moesten een vijftal mensen beademd worden omdat ze te veel rook hadden ingeademd.

bepr, svh, tdk

“De brand ontstond in het achterliggende atelier. Daar is een hevige brand uitgebroken om een voorlopig onbekend oorzaak. Het vuur verspreidde zich zeer snel en zorgde voor een zware uitslaande brand”, zegt burgemeester Lode Van Looy.

“Op het moment van de brand waren de beenhouwer, zijn vrouw en zijn dochter aanwezig. Zij konden allemaal het pand snel verlaten en raakten niet gewond. In het gebouw ernaast raakten wel verschillende mensen bevangen door de rook. Zij moesten beademd worden, maar zijn slechts lichtgewond. Op het vlak van slachtoffers valt het dus mee, maar de materiële schade is enorm.”

De zwarte rookpluim is om 21.21 uur nog altijd zeer groot.© bepr

“Het achterliggende atelier is compleet uitgebrand. Het atelier staat in verbinding met de winkel waardoor een groot deel van de rook langs daar is buiten gegaan. Ook in de winkel zelf zal de schade dus groot zijn. De komende uren zal de brandweer alles inzetten om de brand zo snel mogelijk volledig onder controle te krijgen. Wellicht zullen we pas maandagmorgen een volledig zicht krijgen op de schade aan het gebouw en de omliggende woning”, zegt de burgemeester van Bonheiden.

Het dorpscentrum van Bonheiden was de hele avond afgesloten voor verkeer. Heel wat omwonenden kwamen kijken hoe het vuur bestreden werd. Naaste buren getuigen hoe snel de brand zich ontwikkelde. “We zaten binnen en roken een brandgeur. Toen we buiten gingen kijken, zagen we het vuur vanonder de rolluiken naar buiten komen. Kort daarna was alles in vuur en vlam. De rook was enorm.”

© bepr

De zwarte rookpluim bleef zeer lang aanhouden. Omstaanders verbaasden zich erover dat ruim twee uur na het ontstaan van de brand die nog steeds niet onder controle was. “Dit is duidelijk heel moeilijk te blussen”, klonk het bij vele omstaanders.

De politie vroeg om alle ramen en deuren gesloten te houden door de enorme rookontwikkeling.

© bepr

De rookpluim is zichtbaar vanaf Wommelgem.© bfm

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *