Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Nederland trekt dit jaar 1 miljard euro extra uit voor militaire steun aan Oekraïne, zo heeft demissionair premier Rutte bekendgemaakt. Volgens hem heeft Oekraïne ‘meer nodig om zichzelf te beschermen’.

Het kabinet had eerder al 2 miljard euro beloofd aan Oekraïne voor 2024. Volgend jaar kan Oekraïne rekenen op 3 miljard euro van Nederland. Ook trekt het kabinet 400 miljoen uit voor economische steun aan Oekraïne.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/woede-nadat-oorlogshitser-rutte-weer-1-miljard-euro-vrijmaakt-voor-oekraine-ronduit-schandalig-1.png

Demissionair minister van Defensie Ollongren (D66) zegt ‘trots’ te zijn op de collega’s die dit mogelijk maken.

Dit geld moet hier blijven

PVV en BBB zijn ontstemd over de Oekraïnesteun. “Terwijl de PVV knokt voor Nederland, vliegen de miljarden op een vrijdagmiddag naar het buitenland,” reageert PVV-leider Wilders.

BBB’er Vermeer zei dat het bericht ‘volledig uit de lucht komt vallen’. Hij is boos dat het demissionaire kabinet zulke toezeggingen doet zonder overleg.

Ook elders klinkt kritiek. Partijleider van BVNL Wybren van Haga vindt het schandalig dat de Nederlandse regering opnieuw 1 miljard euro naar Oekraïne overmaakt, terwijl Nederland zucht onder meerdere crises. “Dit geld moet hier blijven om onze eigen problemen op te lossen,” zegt hij.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn voegt toe: “Terwijl dagelijkse boodschappen en benzine nauwelijks nog te betalen zijn voor de gewone Nederlander, maakt oorlogshitser Rutte vandaag wéér 1 miljard (!) euro vrij voor Oekraïne. Nederlanders komen op de allerlaatste plaats voor de globalisten. Het is ronduit schandalig.”

Solliciteren

“Schandalig hoe deze man aan het solliciteren is voor een baan bij de NAVO. En Nederland maar wachten op een formatie,” aldus huisarts Els van Veen.

D66-Kamerlid Jan Paternotte vindt het ‘zo vals’ om het lot van de Oekraïners tegenover Nederland te zetten. “Als Poetin Oekraïne verovert, schuift Rusland 1000 kilometer Europa in. Dan bezit hij de graanvelden en wordt brood in de supermarkt duurder. En zullen we veel meer geld nodig hebben voor defensie,” beweert hij.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *