In Wijk bij Duurstede is het doek gevallen voor de VVD. Fractievoorzitter Sybren van der Velden Walda en zijn twee moedige collega’s, Steven Verhaar en Wouter Slijper, hebben hun rug recht gehouden en zijn uit de wankelende VVD gestapt. Voortaan zullen zij de lokale politieke arena betreden als Lokaal Liberaal, vrij van de Haagse ketenen die hen belemmerden om werkelijk voor hun kiezers te staan.
Deze afscheiding komt niet uit de lucht vallen. Het is het gevolg van jarenlange frustratie over het gedraai van de VVD op landelijk niveau. Een partij die ooit stond voor sterk liberaal beleid is verworden tot een schim van zichzelf, met meer oog voor politieke spelletjes dan voor de principes van vrijheid en marktliberalisme. Het incident rond de samenwerking met de PVV, waarbij aanvankelijk de deuren werden geopend, maar later haastig weer gesloten onder het mom dat Geert Wilders geen premier mag worden, is tekenend. Dit soort politiek, waar principes te koop staan voor een handvol zetels, is exact wat Van der Velden en zijn team niet meer willen vertegenwoordigen zeggen in de Gelderlander.

De keuze om als Lokaal Liberaal verder te gaan is een krachtig signaal aan het adres van de VVD en een oproep aan alle klassiek-liberale kiezers die zich verraden voelen door het Haagse handjeklap. In Wijk bij Duurstede krijgen inwoners nu vertegenwoordigers die puur en alleen hun lokale belangen willen dienen, zonder de last van landelijke VVD-beleidsblunders.

Dit initiatief verdient navolging. Overal in het land zouden lokale fracties moeten overwegen of zij nog wel onder de vlag van een landelijke partij willen opereren die haar ziel heeft verkocht. De VVD heeft sinds 2012 haar liberale wortels steeds verder afgesneden, en het wordt tijd dat ware liberalen opstaan en zeggen: tot hier en niet verder.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Lokaal Liberaal in Wijk bij Duurstede toont aan dat politiek ook anders kan. Dat je voor je principes kunt staan, los van de machinaties in Den Haag. Dat je lokaal echt iets kunt betekenen voor de burgers als je maar durft los te laten. Hopelijk inspireert hun moed andere fracties in het land om hetzelfde te doen. Want één ding is zeker: als je blijft wachten op verandering vanuit de top, kun je wachten tot je een ons weegt. Vrijheid en ware liberalisme beginnen aan de basis, in de gemeenteraden en in de harten van toegewijde lokale politici. Petje af voor Lokaal Liberaal, de nieuwe bastion van echt liberaal verzet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *