Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

Turkije steunt de kandidatuur van demissionair premier Rutte als topman van de NAVO, melden bronnen. Rutte was afgelopen week in Turkije om steun te verkrijgen voor zijn ambitie om de nieuwe secretaris-generaal van de NAVO te worden. Bij die ontmoeting kwam er nog niet direct steun van de Turken.

President Erdogan zei dat besluit met ‘strategische rechtvaardigheid en wijsheid’ te zullen nemen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/kijk-het-pijnlijke-moment-waarop-rutte-president-erdogan-een-hand-wil-geven-1.png
Nieuwe premier

Er zijn nog drie NAVO-lidstaten die zich niet achter Rutte hebben geschaard: Hongarije, Slowakije en Roemenië. “Ik wacht eerst tot er een nieuwe premier in Nederland is,” zei de Hongaarse premier Orban voor de camera van de NOS.

In Turkije gebeurde er ook iets opmerkelijks. Rutte liep op Erdogan af om hem een hand te geven, maar die weigerde in eerste instantie en gebood hem om de tafel heen te lopen, waarna hij alsnog zijn hand naar hem uitstak. Oftewel: de grote baas bepaalt het moment waarop hij een ondergeschikte de hand schudt.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Pijnlijk moment

“We staan weer eens voor aap,” reageert Jan Roos. Journalist Joost Niemoller spreekt van een ‘pijnlijk moment’: “Mark blij qua baantje. Maar een hand kreeg hij niet.”

“Pijnlijk, Rutte. Erdogan is je zat, en terecht,” merkt Kim op, waarop Tweede Kamerlid Pepijn van Houwelingen zegt: “En wij ook!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7
33
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *