© REUTERS

De Spaanse premier Pedro Sánchez overweegt om af te treden. Er loopt immers een onderzoek naar zijn vrouw voor beïnvloeding en corruptie. Dat heeft hij zelf bekendgemaakt op Twitter.

Bron: BELGA

Vandaag om 20:01

“Ik heb behoefte om te stoppen en na te denken of ik regeringsleider kan blijven”, schrijft de Sánchez. Maandag zal hij aan de Spaanse pers bekendmaken wat zijn beslissing is, klinkt het.

Het onderzoek naar Begoña Gómez, de vrouw van Sánchez, startte op 16 april na een klacht van de vereniging Manos Limpias (‘Propere Handen’). Spaanse media berichtten dat het onderzoek zich richt op contacten van Gómez met particuliere bedrijven die van de overheid geld of opdrachten hebben ontvangen. Zo zou Gómez banden hebben gehad met het Spaanse toerismeconcern Globalia, de eigenaar van onder meer Air Europa. Ze zou in 2020 een rol hebben gespeeld bij overheidssteun aan Air Europa, dat tijdens de coronacrisis in grote problemen kwam.

Gómez leidde toen IE Africa Center, een stichting gelinkt aan een handelsschool in Madrid. Volgens El Confidencial ondertekende de stichting een partnerschap met Globalia in 2020. Gómez zou aan een privévergadering met de CEO van Globalia, Javier Hidalgo, hebben deelgenomen, toen Globalia met de overheid over het reddingsplan onderhandelde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *