© Weibo

Het ontwerp voor het nieuwe treinstation in de Chinese stad Nanjing krijgt plots veel aandacht, maar niet om de juiste reden.

Vandaag om 08:18

De inspiratie voor het ontwerp werd gehaald bij de pruimenbloesems, waar de stad om bekend staat. Maar online wordt er op een heel andere gelijkenis gewezen. Het gebouw met vier afgeronde hoeke heeft namelijk veel weg van een maandverband, zeggen velen.

“Dit is een gigantisch maandverband. Het is gênant om te zeggen dat het op een pruimenbloesem lijkt,” aldus een commentaar op social media site Weibo. Het onderwerp heeft miljoenen views gegenereerd op verschillende Chinese social media platforms.

“Waarom kunnen wij allemaal meteen zien dat het een maandverband is, maar de architecten niet”, vroeg een andere Weibo-gebruiker.

“Ik denk dat we deze kans moeten aangrijpen om de samenleving op te roepen aandacht te besteden aan period shaming. Dit ontwerp is zijn tijd ver vooruit,” grapte nog iemand.

Groen licht

Volgens de staatskrant Nanjing Daily hebben de regering van de provincie Jiangsu en de China State Railway Group al groen licht gegeven voor het voorlopige ontwerp. Volgens lokale media moet de bouw in de eerste helft van 2024 beginnen.

Uit een verslag uit 2017 van de nieuwssite Nanjing Morning News zal het treinstation naar schatting zo’n 20 miljard Chinese yuan of zo’n 2,6 miljard euro kosten en een totale oppervlakte van 37,6 vierkante kilometer beslaan.

Dit is niet het eerste architectuurproject in China dat onverwachte aandacht trekt. Het hoofdkantoor van de staatsomroep CCTV in de hoofdstad Beijing staat bij velen in China bekend als het “grote boxershort”-gebouw, vanwege zijn unieke vorm.

Het CCTV-gebouw, links op beeld, wordt ook “de grote boxershort” genoemd.© REUTERS

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *