Foto: Abrams-tank (Videostill Odysee/RT)

Help mee door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Rusland heeft in Moskou een tentoonstelling geopend met westerse tanks en ander wapentuig dat buitgemaakt is in Oekraïne. De expositie trekt veel bekijks. Op woensdag vormden zich lange rijen met nieuwsgierige Russen.

Op de expositie zijn Franse, Duitse en Amerikaanse tanks te zien die aan Oekraïne waren geleverd. Het pronkstuk is een Amerikaanse Abrams-tank, die door het Westen werd gepresenteerd als onstopbaar ‘wonderwapen’.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/kijk-expositie-met-buitgemaakte-westerse-tanks-in-moskou-trekt-honderdduizenden-bezoekers-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Geschiedenis herhaalt zich

“De geschiedenis herhaalt zich,” stelt het Russische ministerie van Defensie. De Sovjet-Unie hield in 1943 een soortgelijke tentoonstelling met wapentuig uit nazi-Duitsland.

Een woordvoerder van het ministerie zei dat buitenlandse diplomaten ook moeten komen kijken zodat ze kunnen zien ‘hoe het Westen de vrede op aarde vernietigt’.

Deze expositie is enorm interessant voor eenieder die nog gelooft in zogenaamde ‘westerse waarden’, aldus de woordvoerder.

Ongelooflijke beelden

De Ierse journalist en commentator Chay Bowes was woensdag in Moskou en schat dat de expositie ‘Trofeeën’ honderdduizenden bezoekers trok. “Deze beelden zul je niet zien in de westerse media. Dat is waarom ik hier ben,” schrijft hij op X. “Ongelooflijke beelden.”

Het is niet in scène gezet, mensen komen uit eigen beweging naar de expositie, benadrukt Bowes.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

0
0
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *