© Universal Images Group via Getty

Een 30-jarige man is zaterdagochtend op bizarre wijze om het leven gekomen toen hij boven in een kerktoren in Spanje een slag kreeg van een enorme kerkklok. De Catalaanse man was op slag dood.

Vandaag om 10:49

Het tragische ongeluk gebeurde om iets voor halfacht ’s morgens, toen de man samen met zijn familie naar boven was geklommen in de klokkentoren van de kerk van Sant Llorenç in El Pinell de Brai, in de Catalaanse regio Tarragona. Ieder jaar bestijgen bewoners van de stad de toren op de tweede zaterdag na de Goede Week, voorafgaand aan de Santa Magdalena-bedevaart.

Eenmaal bovengekomen kreeg de man, die in Barcelona woonde maar wiens familie een band heeft met de stad, een enorme kerkklok tegen zijn hoofd die aan het luiden was om de start van de bedevaart aan te kondigen.

Een persoon ter plaatse met EHBO-kennis probeerde de man nog te redden, maar tevergeefs. Ook de hulpverleners slaagden er niet meer in de man te reanimeren. Hij was op slag dood. De politie heeft een onderzoek geopend en er is een team van psychologen ingeschakeld om de familie en vrienden van het slachtoffer bij te staan.

© Shutterstock

De burgemeester van Pinell de Brai, Laura Vallespí, heeft drie dagen van rouw afgekondigd. De festiviteiten rond Santa Magdalena zijn opgeschort. “Het is altijd de traditie geweest om de kerkklok te luiden voor Santa Magdalena,” zei ze, “maar helaas is het vandaag slecht afgelopen.”

In de toekomst zal de gemeente de zaken anders aanpakken, zei de burgemeester nog. “Het zal zeker anders moeten. We zullen met de gemeenteraad, de vereniging Santa Magdalena en de kerk een evaluatie opmaken”, aldus Vallespí.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *