Help ons door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!

Een Oekraïense vlag in je bio of luidkeels op sociale media verkondigen dat je gedoneerd hebt op een rekeningnummer – uiteraard terwijl de Russische wodka wordt weggegooid. Prima, de bühne weet weer dat je ‘deugt’ en dat je je ‘plicht’ hebt gedaan. Wat een leegte, schrijft jurist en filosoof Raisa Blommestijn dinsdag op Twitter.

Waarom houden mensen zich zo bezig met de oorlog in Oekraïne en zijn ze zo begaan met het lot van Oekraïense vluchtelingen, maar hebben ze geen aandacht voor andere oorlogen? Is het omdat ze apathisch zijn of omdat de media bepalen wanneer je je druk moet maken over oorlog?

Mensen winden zich enorm op over de Russische inval en burgerslachtoffers, maar wist je dat de Verenigde Staten in de afgelopen 20 jaar 326.000 bommen en raketten hebben afgevuurd op landen over de hele wereld?

(Video verwijderd? Klik hier…)

’s Werelds ergste genocide

We negeren het feit dat Amerika verantwoordelijk is voor miljoenen slachtoffers door voortdurend andere landen te bombarderen, zoals Irak, Afghanistan, Libië, Syrië en Jemen, waar op dit moment ’s werelds ergste genocide plaatsvindt.

Saoedi-Arabië voert oorlog tegen Jemen en de wapens worden geleverd door de VS. Zijn er al mensen die vluchtelingen uit Jemen in huis hebben genomen? Is Amerika al afgesneden van het Swift-systeem? Hebben wereldleiders hun verontwaardiging al uitgesproken over dictator Biden? Heeft Netflix de stekker al uit de streamingdienst getrokken in Amerika? Zijn er al sancties aangekondigd?

Duizelingwekkend veel burgerdoden

Wist je dat de VS sinds februari 2020 bijna 3500 bommen hebben gedropt in landen in het Midden-Oosten en Afrika? Bij de bombardementen zijn duizelingwekkend veel burgerdoden gevallen. Waarom maken mensen zich daar niet druk over? Is het omdat ze apathisch zijn of omdat je wordt voorgelogen door de media, die bepalen wanneer je je druk moet maken over burgerslachtoffers en oorlog?

In 1998 verscheen er een opiniestuk in The New York Times getiteld ‘Amerikaanse bommen maken Irak sterker’. The Washington Post publiceerde in 2014 een stuk getiteld ‘Op de lange termijn maken oorlogen ons veiliger en rijker’.

Een hartverscheurende, maar noodzakelijke oorlog, kopte The Economist in 2001. The New York Times sprak in 2002 zelfs van ‘een barmhartige oorlog’.

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: