Schokgolven door de Formule 1 vandaag: Adrian Newey, het brein achter de meest succesvolle Formule 1-wagens van de afgelopen twintig jaar, heeft de handdoek blijkbaar in de ring gegooid bij Red Bull Racing. En waarom? Omdat teambaas Christian Horner blijkbaar meer geïnteresseerd is in het oppompen van zijn eigen ego dan in het voortzetten van het ongekende succes van zijn team.
Laten we duidelijk zijn: wat hier gebeurt is niets minder dan een tragedie voor de sport en een regelrechte ramp voor het eens zo dominante Red Bull-team. Horner, die ik in het verleden heb verdedigd tegen de schandalige en vaak ongefundeerde aanvallen van de #MeToo-beweging, heeft nu een grens overschreden. Zijn persoonlijke machtsspelletjes met Helmut Marko over de leiding van het team zorgen voor niets anders dan chaos en onrust.

De ironie wil dat juist toen we dachten dat Red Bull niet sterker kon, het team nu uit elkaar valt. Met Newey’s vertrek moeten we ernstig rekening houden met een exodus van andere sleutelfiguren, waaronder mogelijk Helmut Marko. En laten we wel wezen, als Marko vertrekt, hoe lang zal onze Nederlandse raceheld Max Verstappen nog blijven? Verstappen, die momenteel aan de top staat met het beste materiaal onder hem, zou zomaar het volgende slachtoffer kunnen zijn van Horner’s zelfzuchtige circus.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS werken we TROTS samen met EerlijkEten: een project van Thierry Baudet en Gideon van Meijeren in samenwerking met onze TROTSE Nederlandse boeren. Je krijgt TOPvoedsel, van de Nederlandse boerderij, voor een heel mooi prijsje. Probeer een doos en doe jezelf, de boeren, én DDS een plezier!

Horner’s gedrag is simpelweg walgelijk. Terwijl het hele team klaagt, blijft hij onaantastbaar, geschraagd door de steun van de Thaise aandeelhouder die de meerderheid van de aandelen bezit. Het is een beschamend spektakel van zelfoverschatting en machtsmisbruik. Christian Horner blaast Red Bull van binnenuit op, en dat alleen omdat hij een te grote ego heeft om een stap terug te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *