Terwijl de Nederlandse burgers zich zorgen maken over zaken als woningnood, zorgtekorten en onderwijskwaliteit, heeft de burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, een stap gezet die niet alleen onbegrijpelijk is, maar ronduit gevaarlijk. In een tijd waarin veel gemeenten worstelen om te voldoen aan de eisen van de spreidingswet, heeft Marcouch besloten dat Arnhem zichzelf zal overladen met maar liefst 1000 extra asielzoekers bovenop het reeds opgelegde aantal.

Ja, u leest het goed. Terwijl de spreidingswet, die bedoeld is om een eerlijke verdeling van de asielopvang over het land te bewerkstelligen, aangeeft dat Arnhem slechts ruimte moet bieden aan 700 asielzoekers, gaat de stad nu 1700 plekken creëren. Wat beweegt een burgemeester om zo’n onlogische beslissing te nemen? Nou, het antwoord ligt blijkbaar deels in het financiële voordeel. Met een bonus van bijna 2 miljoen euro in het vooruitzicht, lijkt de beslissing meer gedreven door geld dan door werkelijke compassie of logistieke capaciteit.

Dit is niet zomaar een uitbreiding; dit is een titanische toename die serieuze vragen oproept over de gevolgen voor de lokale gemeenschap. Hoe zit het met de druk op lokale voorzieningen? En de sociale cohesie? Het lijkt erop dat deze vragen secundair zijn aan de wensen van een bestuur dat liever speelt met politieke correctheid dan dat het zich bezighoudt met de directe noden van haar burgers.

Het meest frustrerende is nog dat deze beslissing genomen wordt onder het mom van “integratie” en het creëren van een “ondersteunende omgeving” voor vluchtelingen. Integratie is een nobel doel, maar kan alleen succesvol zijn als het op een duurzame en beheersbare manier wordt benaderd. Het overbelasten van een gemeente met asielzoekers, ver boven de capaciteit die door nationale richtlijnen wordt gesuggereerd, is niet duurzaam. Het is roekeloos.

En laten we eerlijk zijn, de burgers van Arnhem hebben niet om deze overbelasting gevraagd. Ze worden nu opgezadeld met de gevolgen van een besluit dat genomen is in de achterkamers van de gemeentelijke politiek, gedreven door financiële prikkels die niets te maken hebben met de werkelijke behoeften van de stad of haar inwoners.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de massa-immigratie van het walgelijke partijkartel. Zo’n type als Marcouch moet WIEBEREN. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en support ons Realistische, Patriottische geluid!

Dus, terwijl Marcouch en co. zichzelf misschien op de borst kloppen voor hun ‘grootmoedigheid’, zou ik willen stellen dat ware moed niet ligt in het najagen van bonussen en het overschrijden van wettelijke grenzen, maar in het maken van verantwoorde keuzes die het welzijn van alle burgers vooropstellen. Helaas lijkt die les in Arnhem nog niet doorgedrongen te zijn.

Wat dit bewijst? Dat er DIRECT gekozen burgemeesters moeten komen. Want denk je nou echt dat Marcouch dit zou willen als hij afhankelijk was van de stem van de Arnhemse kiezers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *