“Ik krijg alleen maar positieve reacties op mijn actie”, zegt John Lambrechts.© Conny Justé

Keerbergen

In Keerbergen heeft John Lambrechts zijn kiescampagne voor Voor U alvast op ludieke wijze op gang getrokken. Hij trekt rond met een dertig jaar oude lijkwagen waarin hij Vivaldi en Open VLD naar het crematorium wil brengen.

Conny Justé

Jarenlang was hij in Keerbergen actief binnen de Open VLD. Zes jaar als schepen en zes jaar als voorzitter van het OCMW. Tot John Lambrechts door interne strubbelingen de partij in 2006 de rug toekeerde om niet meer aan het politieke leven te zullen deelnemen.

Bijna 20 jaar later verschijnt hij opnieuw op het politieke toneel. Zo komt hij op als kandidaat voor de Kamer van Volksvertegenwoordiger, niet voor Open VLD – de partij die hem naar eigen zeggen heeft opzij gezet – maar als lijstduwer voor de nieuwe politieke partij Voor U. “Uit verontwaardiging voor wat Vivaldi de afgelopen jaren allemaal heeft gedaan”, zo stelt hij.

© jct

Zijn nieuwe politieke engagement ging in de eigen streek alvast niet ongemerkt van start. Zo rijdt hij sinds enkele dagen rond in een 30 jaar oude lijkwagen, met hierop enkele niet verkeerd te verstane boodschappen. “Ik breng er Vivaldi mee naar het crematorium”, zegt hij in een bijhorend ludiek filmpje.

Dat hij zijn boodschap met een bijzondere wagen brengt, daar is een logische verklaring voor. Zo levert hij al jaren alle mogelijke voertuigen voor films en televisieseries. “De eerste auto die ik zo leverde, was de auto voor Merlina”, blikt hij terug. Ook de oude lijkwagen had nog in een film dienst gedaan, tot deze nu misschien de rol van zijn leven krijgt. “Overal waar ik met die wagen kom, krijg ik positieve reacties”, aldus Lambrechts. “Mensen lachen en steken hun duim op.”

Bij Open VLD Keerbergen, zijn oude partij, kunnen ze er alvast mee lachen. “In Keerbergen zijn we nog springlevend”, reageerde schepen Jens Eggers.

Deze man brengt Vivaldi naar het crematorium.© if

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *