Steven Seagal was dinsdag aanwezig bij de inauguratie van president Vladimir Poetin.© AP

Vladimir Poetin legde dinsdag voor de vijfde keer de eed af als president van Rusland. En op die plechtigheden was één opvallende gast te spotten: voormalige actieheld Steven Seagal.

Gisteren om 17:10

“Ik zweer (…) de mensenrechten en burgerlijke vrijheden te respecteren en te beschermen en de grondwet, soevereiniteit, onafhankelijkheid, veiligheid en integriteit van de regering te respecteren en te beschermen”, verklaarde Poetin volgens een AFP-correspondent ter plaatse. Hij won in maart de presidentsverkiezingen met een monsterscore van 87 procent. Al worden er veel vraagtekens bij de authenticiteit van die verkiezingen geplaatst.

LEES OOK. Vladimir Poetin legt eed af voor vijfde mandaat als Russisch president: “Ik zweer de mensenrechten te respecteren”

De inauguratie van Poetin werd traditioneel bijgewoond door oligarchen, generaals en politici. Maar er liep dit keer ook een voormalige actieheld tussen de aanwezigen: Steven Seagal (71). In een wijde kimono en broek is de forse, voormalige Hollywood-acteur een van de opvallende prominenten op het feestje in het Kremlin.

De 70-jarige Hollywoodacteur staat erom bekend een grote voorstander te zijn van de Russische president. In 2016 kreeg hij van Poetin zelfs persoonlijk het Russische staatsburgerschap en werkte hij voor het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken als speciale gezant. Hij moest de banden tussen Rusland, Japan en de Verenigde Staten verbeteren. In februari van vorig jaar kreeg Seagal ook een speciale erkenning overhandigd van Poetin. “Hij is de grootste wereldleider”, antwoordde Seagal dinsdag op een vraag van een Amerikaanse journaliste. “Met Poetin als president zal de toekomst het beste zijn.”

LEES OOK. Nu ‘The expendables’ het zonder hen moeten doen: waar zijn Schwarzenegger, Stallone en co. gebleven?

Steven Seagal kreeg persoonlijk het Russische staatsburgerschap van Poetin overhandigd.© REUTERS

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *