Help ons door dit met je kennissen op je socials te delen!

Je hoort in de politiek soms complottheorieën die in de verte een verwijzing hebben naar antisemitisch gedachtegoed, beweerde ChristenUnie-leider Mirjam Bikker bij BNR.

“We weten heel goed in de geschiedenis dat juist dat soort theorieën altijd weer terugslaan op het Joodse volk, naar Joodse mensen van welke nationaliteit dan ook. Het trieste is dat we dat in heel Europa zien toenemen,” zei Bikker zonder voorbeelden te noemen.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/van-haga-fvd-en-pvv-bij-bnr-beticht-van-antisemitische-complotten-absurd-1.png

Politiek verslaggever Leendert Beekman (BNR) voegde toe dat je passief antisemitisme vooral ziet terugkomen in complottheorieën die de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Hij noemde 9/11, maar ook theorieën rondom corona en het WEF.

Kleine hondenfluitjes

“Zo’n complottheorie begint vroeg of laat met antisemitisme. Er is een elite of een cabal en zij zitten aan de knoppen, zij hebben de macht en negen van de 10 keer zijn dat de Joden,” zei Beekman.

Op de vraag of hij deze theorieën ook terugziet in de Tweede Kamer, antwoordde hij: “Ik hoor deze theorieën ook in de Tweede Kamer terug. Heel duidelijk bij Forum voor Democratie, ook bij Van Haga, rondom corona kon je dat goed horen, maar soms ook minder zichtbaar. PVV, dat over Soros spreekt. Wilders, een spotprent waarin cultuurmarxisme, antiglobalisme werd gepredikt.”

“Dat zijn allemaal kleine hondenfluitjes. En dan hebben we nog alle theorieën rondom het WEF, Big Pharma, ritueel kindermisbruik. Je ziet dat niet alleen de extreme partijen, maar ook de wat meer gematigde partijen zich met dat soort theorieën inlaten,” vervolgde Beekman.

Absurd

Zet u vraagtekens bij de invloed van Soros? Foei, antisemitisme! Zet u vraagtekens bij de invloed van het WEF? Foei, antisemitisme! Zet u vraagtekens bij de invloed van Big Pharma? Foei, antisemitisme! Zet u vraagtekens bij het coronabeleid? Foei, antisemitisme! Wilt u openheid van zaken over ritueel kindermisbruik? Foei, antisemitisme!

Van Haga laat dit niet over zijn kant gaan en bijt op sociale media fel van zich af. “Mijn kritiek op het coronabeleid als antisemitisch bestempelen is absurd, de zoveelste leugen van de MSM. Ondanks dit soort laster blijf ik doorgaan tot de waarheid boven tafel komt, in het belang van Nederland.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
4
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *