Veurne

“We doen alles wat we kunnen om die man te identificeren maar het wordt zeer moeilijk. Maar we hopen dat we toch íemand van de familie nieuws kunnen geven over hun geliefde”, dat zegt Tom Janssens van het West-Vlaamse parket, tien uur nadat een vermoedelijke transmigrant dood werd gereden op de E40 in Veurne. Er wordt een lijkenhond ter plaatse gestuurd om naar cruciale elementen te zoeken.

Jelle Houwen

Wie is de man die woensdagnacht op tragische wijze de dood vonden op de snelweg E40 in Veurne? Een halve dag later staan de politie en het parket nog steeds voor een raadsel. Het lichaam werd om 4.15 uur opgemerkt nadat een Frans voertuig over het lichaam was gereden en de hulpdiensten belde. Bij aankomst van de ziekenwagen, wegpolitie en brandweer troffen die een luguber tafereel aan.

“Het lichaam was erg toegetakeld en lag meters verspreid. Het werd door meerdere voertuigen en vrachtwagens aangereden. Het zal geen sinecure zijn om het te identificeren”, klonk het al snel bij het parket. Een halve dag later is er nog geen duidelijkheid.

LEES OOK. Persoon overleden nadat hij meermaals wordt aangereden op E40, snelweg weer open na urenlange sluiting

Lijkenhond ter plaatse

“Het is een zeer moeilijke zaak”, zegt Tom Janssens van het parket van West-Vlaanderen. “Maar we doen er alles om toch tot een identificatie te komen. Het labo en de DVI werken mee, en er werden al DNA-stalen genomen. Volgens de eerste vaststellingen gaat het duidelijk om een man met een getaande huidskleur. We vermoeden dat het om een transmigrant gaat. We sturen ook een lijkenhond ter plaatse. De snelweg werd donderdagochtend afgesloten voor onderzoek, maar daarbij werd vastgesteld dat niet alle lichaamsdelen gevonden werden. Cruciale delen zoals het gebit troffen we niet aan. Dit kan wel leiden tot meer gegevens inzake identificatie. Daarom komt de lijkenhond ter plaatse.”

Ter plaatse werd ook een gsm gevonden, echter zonder simkaart. (Lees verder onder de foto)

Het lichaam werd om 4.15 uur ontdekt.© jhm

Familie nieuws brengen

De avond voordien waren in de buurt van de plaats van het ongeval al transmigranten gespot. “Dat klopt”, bevestigt Janssens. “De politie werd toen ook op de hoogte gebracht en had daar contact met de transmigranten. We doen in ieder geval ons best om het slachtoffer toch te identificeren. Ergens wacht wellicht iemand op nieuws van zijn broer, vader of zoon die misschien hopen dat hij heelhuids in het land van zijn bestemming is geraakt. Sowieso is iemand zijn geliefde verloren.”

Oproep tot getuigen

De politie en het parket doen ook een oproep naar eventuele getuigen of mensen die beelden zouden hebben. Wie meer informatie heeft kan zich wenden tot de post van de wegpolitie in Kortrijk of kan mailen naar verkeerspostkortrijk@police.belgium.eu.

Source: nieuwsblad.be

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *