De koningin van rechts Nederland, Raisa Blommestijn dus, vindt het totaal belachelijk dat de media en politiek het opeens voortdurend hebben over een “watertekort” in ons extreem natte kikkerlandje. Want, zegt Blommestijn, het regent “voortdurend” in ons land. Het láátste waar wij last van zouden moeten hebben is een “watertekort.”

We zien de laatste jaren steeds vaker dat de media en politiek roepen dat er een “droogteprobleem” is in Nederland of een “watertekort.” Iedereen die weleens in de rest van de wereld komt weet dat dit ronduit bizar is. Nederland is een extreem nat land. Het regent er voortdurend. Er liggen overal kanalen en rivieren… en het ligt ook nog eens aan de zee (de Israëliërs hebben techniek ontwikkeld om zeewater te gebruiken voor ‘zoetwater’ doelen, die techniek kan Nederland gewoon overnemen).

Raisa Blommestijn vindt dat gezeur óók bizar. Omdat het zaaien van waterpaniek maar niet ophoudt heeft ze publiek haar mening duidelijk te maken. Wat ze zegt klink heel erg logisch.

“Het regent in dit land het hele jaar door,” aldus Blommestijn op X, “zonder uitzondering en hard ook. En dan is er ineens een watertekort.” Haar oordeel hierover? “Totaal ongeloofwaardig.”

Het regent in dit land het hele jaar door – zonder uitzondering en hard ook – en dan is er ineens een watertekort. Totaal ongeloofwaardig.

Uit de reacties onder haar tweet blijkt dat veel mensen er net zo tegenaan kijken als zij. “De kracht van massapsychose/hypnose,” schrijft Boriana Petkova bijvoorbeeld. “Als we maar vaak genoeg zeggen dat er droogte is, dan kunnen zelfs de mensen in het natste land van Europa dat geloven.”

Hans ziet dat ook zo. “Er moeten koste wat het kost angst aangewakker worden,” schrijft deze X-gebruiker. W. van Dongen is het ermee eens en voegt toe dat er sowieso geen drinkwatertekort is in ons land. “We wonen in een delta,” legt hij uit. “Pas als het IJsselmeer leeg is hoeven we ons zorgen te maken.”

De echte vraag is onderhand natuurlijk: bent u bang voor droogte?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *