De oudste Siamese tweeling ter wereld, Lori en George Schappel, is op 62-jarige leeftijd overleden. De tweeling was overgebracht naar het ziekenhuis in Pennsylvania, maar de exacte doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Bron: De Telegraaf

Gisteren om 14:11

Lori en George (die eerder door het leven ging als Reba) deelden 30 procent van hun hersenen, de pariëtale en frontale kwab. De twee zaten met hun schedels aan elkaar vast en konden niet operatief worden gescheiden. Lori zei daar in de Jerry Springer Show over dat het gewoon te risicovol was. “Niemand kon ons garanderen dat we er allebei goed uit zouden komen. Zelfs met de moderne technieken. Daarom hebben we ervoor gekozen om het niet te doen. Er zijn bovendien mensen die operaties veel harder nodig hebben dan wij.”

Meisjeskleren

In 2007 verklaarde Reba dat hij transgender was en ging daarna verder als man. Hij doopte zich om tot George, trok de vrouwenkleren uit en liet een vlecht afknippen. Lori gaf op haar beurt te kennen dat zij later graag een echtgenoot en kinderen zou willen. George: “Die echtgenoot zou voor mij dan niet meer zijn dan een schoonbroer. Echt niet. Als ik wil, kan ik mezelf helemaal afsluiten.”

(Tekst gaat door onder de foto.)

Het bijzondere paar had veel eigen hobby’s. George, die niet kon lopen en door Lori in een rolstoel werd voortgeduwd, had een carrière als countryzanger. Het paar maakte clipjes en Lori danste bij de zangkunsten van George. George benadrukte vaak dat een aan elkaar gegroeide tweeling toch privacy kan hebben. “We kunnen apart douchen door een plastic douchegordijn tussen onze lichamen te houden en Lori houdt haar mond als ik repeteer voor mijn shows. Het is een kwestie van respect. Liefde zo je wilt.”

(Tekst gaat door onder de foto.)

Lori won prijzen met bowlen. De Siamese tweeling woonde in een tweekamerappartement in de Oost-Amerikaanse staat Pennsylvania.

Smaak

In het appartement sliepen ze afwisselend in hun eigen kamer en die van de ander. Lori zei daarover: “Dat is omdat we zoveel mogelijk tegemoet willen komen aan onze verschillende smaak van bedden. George denkt over bedden heel anders dan ik. En zo lossen we dat probleem op.”

(Tekst gaat door onder de foto.)

Behalve bij Jerry Springer verscheen de Siamese tweeling ook in The Maury Povich Show, The Howard Stern Radio Show en er werden verschillende documentaires over hen gemaakt.

De tweeling wordt overleefd door hun vader en moeder. Lori opperde destijds nog dat in een noodgeval, van de dood van een van hen, een spoedscheiding kon worden overwogen: “We delen geen vitale organen zoals een hart, nieren of een lever. Dus het zou kunnen.” Of dat nu is geprobeerd in het ziekenhuis, is onbekend.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *