Bart De Wever, burgemeester van Antwerpen

Tussen de 40.000 deelnemers aan de 10 Miles in Antwerpen liepen ook heel wat politici. De sprint naar 9 juni is ingezet. Wie was het snelst aan de meet?

Het onderlinge klassement op de 10 Miles is wellicht geen correcte voorspeller van de kiesuitslag. Maar toch: voor de politici is het een opsteker als ze een goeie tijd neerzetten. Van de deelnemende lijsttrekkers was Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) het snelst aan de meet. Hij liep de iets meer dan 16 kilometer in 1 u 11 minuten en 38 seconden, goed voor een gemiddelde snelheid van meer dan 13 kilometer per uur.

Ook minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) zette een sterke tijd neer. Hij deed er iets langer dan 1 u 18 minuten over. Met in zijn kielzog De Croo. Niet De Croo senior. Ook niet De Croo junior. Maar De Croo junior junior. Zoon Tobias De Croo liep negen minuten sneller dan zijn vader, premier Alexander De Croo (Open VLD).

Premier Alexander De Croo

Paul Van Tigchelt, minister van Justitie

Met iets meer dan 1 u 31 minuten zette ook minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een knappe tijd neer. Ze finishte voor Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA). Die was dan weer sneller dan zijn collega-voorzitter Tom Ongena (Open VLD) en collega-schepen Jinnih Beels (Vooruit). 

Annelies Verlinden, minister van Binnenlandse Zaken

(hh, kbz)

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *