Het vierde boek in het Nederlands over geo-engineering (chemtrails) is uit. Vliegtuigbouwkundig ingenieur Coen Vermeeren legt uitvoerig het verschijnsel chemtrails uit in zijn nieuwste boek ‘Verduisterende praktijken’. ‘Steeds meer mensen beginnen te zien dat er iets boven hun hoofd gebeurt dat niet klopt, dat kunstmatige zilverwitte luchten al jaren onze ooit zo prachtige blauwe hemel verpesten’, schrijft hij.

Geoengineering is al lang niet meer in de experimentele fase, al wordt dit wel voortdurend gesuggereerd. Vermeeren schrijft dat sinds de ’90er jaren chemicaliën in de atmosfeer gesproeid worden, wat we chemtrails noemen. Er komt steeds meer over naar buiten.

Bill gates wil de zon dimmen vanwege ‘klimaatverandering’. Universiteiten doen steeds meer onderzoek naar grootschalig ingrijpen in de natuur,’zogenaamd om CO2 te reduceren om de opwarming van de Aarde tegen te gaan’. Spiegels in de ruimte, oceanen ‘bemesten’, wolken witter maken, het uitstrooien van chemicaliën in de stratosfeer, niets is te gek om de mensheid te ‘redden’ en dat moet uiteraard allemaal op de schaal van de hele planeet.

Coen Vermeeren schrijft dat hij er al ruim 15 jaar tegenaan hikt om dit boek te schrijven en dat het hem weinig genoegen schenkt. Het is vanwege de enorme verdeeldheid die dit verschijnsel van vliegtuigsporen bij mensen veroorzaakt. “Voor zelfs de meeste geharde complotdenkers onder ons is het, volgens Coen, nog altijd een brug te ver”.

Met het schrijven van dit boek, zegt hij geen wetenschap te beoefenen, maar ingenieurslogica te volgen.

Vermeeren neemt de lezer mee in zijn overwegingen dat chemtrails een reëel fenomeen zijn, met chemicaliën die al decennia in de atmosfeer worden uitgestrooid. En passant beschrijft hij hoe het oude geloof in de erf-zonde is vervangen door het nieuwe geloof in door de mens veroorzaakte klimaatverandering.

Aan de orde komen onder meer de volgende onderwerpen:

 • Geoengineering: probleem of oplossing
  Het uitgangspunt van geoengineering is dat de mens verantwoordelijk is voor klimaatverandering door CO2-uitstoot. Vermeeren legt uit waarom die stellingen niet kloppen.
 • Vliegtuigsporen: contrails of chemtrails
  Aan de hand van voorbeelden laat hij zien wat het verschil is tussen condensatiesporen (contrails) en chemische vliegtuigsporen.
 • Hoe zat het vroeger met vliegtuigsporen
  Vroeger waren er geen sporen te zien van vliegtuigen.
 • Weermanipulatie en biologische oorlogsvoering
  Een flink aantal projecten komen aan de orde, waaronder Project Cirrus (1947), Cumulus (1949-1952), Dew (1951-1953), Popeye (1967-1972) tot aan die van 2021-nu. Het laatste project betreft mRNA vaccins uitgetest op de hele wereldbevolking. Het corona’vaccin’ als biowapen.
 • HAARP: weermanipulatie en elektromagnetisme
  De patenten rondom dit systeem tonen dat het ook voor weermodificatie kan worden gebruikt. Vermeeren spreekt ook over de gouden combinatie tussen HAARP en chemtrails en over de militaire connectie.
 • Het belangrijkste doel van chemtrails
  Vermeeren vraagt zich daarbij hardop af of men ons uit de zon wil houden (door middel van het dimmen van de zon), juist omdat die zon eigenlijk heel goed voor ons is? Het lijkt eerder een oorlog tegen het Licht!

De schrijver van het boek Verduisterende praktijken is lucht- en ruimtevaartexpert Coen Vermeeren. Hij was 35 jaar lang verbonden aan de TU van Delft. Doordat hij onderwerpen als UFO’s en de aanslagen van 9/11 besloot bespreekbaar te maken kostte hem dat uiteindelijk zijn baan. Hij is echter niet opgehouden zijn brede kennis te delen met het publiek, want naast het schrijven van boeken, vertaalde hij ook de onderzoeken van Elana Freeland over chemtrails, HAARP en transhumanisme. Daarnaast verzorgt hij lezingen.

Volgens dr. ir. Coen Vermeeren zijn we niet machteloos en kunnen we zeker iets ondernemen tegen de aantasting van onze lucht. In het boek toont hij daarom de hoofdlijnen en geeft ons mee dat ondanks de informatieoorlog die plaatsvindt het mogelijk is, na je voldoende in de materie te hebben verdiept, deze kennis te delen met familie en vrienden.

Hij geeft toe dat dit geen eenvoudige opgave is, omdat zowel politiek, wetenschap als media tegenwerken door middel van ‘social media, sceptische trollen, ‘wetenschappelijke’ websites en directe aanvallen op de persoon.

Vermeeren roept op om ‘Nee! Stop! te zeggen. Hij suggereert:

“Zeg NEE, want dat is een krachtig signaal naar het universum, maar blijf genieten van deze prachtige planeet Gaia en zijn schitterende mensheid!”

Coen Vermeeren legt niet alleen uit wat geoengineering (chemtrails) inhoudt, maar ook hoe dit past binnen het kader van de Nieuwe Wereld Orde. Vandaar dat hij in zijn boek ook op zoek gaat naar het doel achter de chemtrails, om daardoor nog beter te kunnen begrijpen wat er aan de hand is.

Ik vind het een helder geschreven boek met diepgang, geschreven door iemand die de zaak lijkt te doorgronden. Daarom is dit boek een echte aanrader. Na lezing zal er niemand meer zijn die chemtrails als een onschuldig verschijnsel ziet en wegwuift als onschuldige condensstrepen.

Dit boek is verkrijgbaar bij de sponsor Academy of Happiness.

Meer artikelen over Chemtrails/Geoengineering, vind je hier

Rob Vellekoop, 4 mei 2024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *