Help door dit met je vrienden op je social netwerk te delen!

Historicus Hans Vogel heeft een boek geschreven over de vele dubieuze connecties van de koninklijke familie en de Nederlandse regering met de Argentijnse dictator Videla en Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Maxima. Hij onthult verder dat Joris Demmink nauwe banden had met Bernhard en Juliana.

De oud-topambtenaar stond ‘op zeer intieme voet met de koninklijke familie’, zegt Vogel in een interview met journalist Eric van de Beek van De Andere Krant.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/historicus-doet-sensationele-onthullingen-in-interview-over-oranjes-1.png

De historicus ontmoette Demmink op de Nederlandse ambassade in Buenos Aires, waar hij ‘allemaal vertrouwelijke anekdotes vertelde over Juliana en Bernhard, de ene nog gênanter dan de andere’.

“Er gaan geruchten dat Demmink een buitenechtelijke zoon van Bernhard is. Dat zou veel verklaren. Ook dat hij zo respectloos sprak over Juliana.”

Dat werd allemaal gedecreteerd door koningin Beatrix

Wat vrijwel niemand beseft, is dat de Nederlandse regering en het bedrijfsleven eind jaren zeventig, tijdens het juntabewind, nauwe banden onderhielden met het Videla-regime. Onder de kabinetten Van Agt en Lubbers zijn die banden zelfs aangehaald, weet Vogel.

Na de trouwerij genoot de vader van Maxima een speciale status. Hij behoorde tot de vaste entourage van de ambassade en werd beschermd door Nederlands veiligheidspersoneel. “Dat werd allemaal gedecreteerd door koningin Beatrix.”

Vogel deed in 2022 onderzoek naar de betrekkingen tussen Nederland en Argentinië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Prins Bernhard, die lid was van de partij van Hitler, bezocht dat land tijdens de oorlog meerdere malen en zou toen kennis hebben gemaakt met de familie Zorreguieta.

Overvallen door gewapende politiemannen in burger

De historicus ontdekte dat de directeur van het kabinet van de koningin, Felix Rhodius, banden had met de Liro-bank, die tijdens de bezetting een hoofdrol speelde bij de roof van de rijkdommen van Nederlandse Joden.

Aan zijn onderzoek kwam abrupt een einde toen hij thuis werd overvallen door gewapende politiemannen in burger die zijn aantekeningen in beslag namen. Vogel, die doceerde aan de Universiteit Leiden, is ervan overtuigd dat Beatrix hier achter zat.

Beerput

Met zijn boek trekt hij een beerput open – met informatie die heel gevoelig ligt – die nog lang niet leeg is, schrijft Van de Beek. Lees hier zijn interview met Vogel.

‘Argentinië, land van vlees en bloed’ van Hans Vogel is gepubliceerd door Amsterdam Books, de uitgeverij van Thierry Baudet.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.7
10
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *