Archiefbeeld.© AFP

In het noorden van Mexico zijn zondag acht lichamen aangetroffen aan de kant van de weg, zo melden juridische bronnen. De lokale media hebben het over negen ontblote lichamen, die tekenen van geweld vertonen.

Bron: BELGA

Vandaag om 04:47

“Acht personen van het mannelijke geslacht zijn rond 8.30 uur (16.30 uur Belgische tijd) dood aangetroffen op de weg tussen Chihuahua en Ciudad Juarez, in de buurt van de grens met de Verenigde Staten”, aldus het parket-generaal van de staat Chihuahua in een persbericht. 

Er werd een onderzoek geopend om de doodsoorzaak te achterhalen en de slachtoffers te identificeren, aldus het parket, dat toevoegt dat er geen ballistische bewijzen werden aangetroffen. 

Bericht naast lichamen

Volgens de lokale media zijn er negen slachtoffers. De krant Milenio meldt dat naast de lichamen “een bericht gevonden werd dat vermoedelijk gelinkt is aan drugshandel”. “De lichamen werden ontbloot aangetroffen met de handen vastgebonden met doorzichtig plastic”, aldus de krant nog. De slachtoffers zouden tussen 35 en 50 jaar oud zijn. 

Mexico, dat 126 miljoen inwoners telt, heeft meer dan 420.000 moorden geregistreerd sinds 2006, toen toenmalig president Felipe Calderon een groot antidrugsoffensief startte. De meeste moorden worden toegeschreven aan criminele organisaties.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....