Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

De pro-Palestijnse protesten zijn inmiddels ook overgewaaid naar Nederland. De demonstraties worden in de Verenigde Staten gefinancierd door ‘filantropen’, waaronder Soros en Rockefeller, blijkt uit een analyse van Politico.

Twee organisatoren van de protesten op onder meer de Columbia-universiteit zijn Jewish Voice for Peace en IfNotNow. Beide organisaties worden gesteund door de Tides Foundation, die gefinancierd wordt door miljardair George Soros en eerder geld ontving van de Bill & Melinda Gates Foundation.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/dit-zijn-de-financiers-van-de-pro-palestijnse-protesten-op-universiteiten-1.png

Soros wilde geen commentaar geven. De Gates Foundation zei de Tides Foundation niet langer te ondersteunen.

Eén van de rijkste families

Ook David Rockefeller junior, die in de bestuursraad van het Rockefeller Brothers Fund zit, heeft geholpen bij het opzetten van de protestbeweging. Hij gaf Jewish Voice for Peace bijna een half miljoen dollar. Rockefeller Brothers gaf daarnaast geld aan de Tides Foundation en het Tides Center.

Ook Susan en Nick Pritzker, telgen van één van de rijkste families van Amerika, zijn betrokken bij de pro-Palestijnse protesten.

Universiteit van Amsterdam

Maandagavond was er een pro-Palestijns protest bij de campus van de Universiteit van Amsterdam. Ook tientallen medewerkers van de universiteit voegden zich bij de demonstratie.

Bij de campus op het Roeterseiland waren tenten opgezet door demonstranten. Ze eisen dat de universiteit alle banden met Israël verbreekt. Het protestkamp werd door de politie ontruimd en betogers zijn gearresteerd.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *