Help anderen door dit met iederen die je kent op je social media te delen!

Het defensiepersoneel heeft grote ergernissen over de opgelegde diversiteitstrainingen. Ze moeten onder meer het boek ‘Wit is nu aan zet’ lezen. De strekking daarvan is dat alle blanke mensen onbewuste racisten zouden zijn. Of om het in de woorden van de auteur te zeggen: ‘Wit is het probleem’.

In dat boek staat ook dat er ‘een stilzwijgende samenzwering is van witte mensen over hun witte privilege’. “Dat is idioot,” zei PVV-Kamerlid Joeri Pool in de Tweede Kamer.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/doorgeslagen-woke-boeken-verplicht-leesvoer-bij-defensie-dit-soort-bagger-krijgen-militairen-door-de-strot-geduwd-1.png

“Door onze militairen deze bagger door de strot te duwen, zeg je dus eigenlijk dat je geen vertrouwen hebt in hun integriteit,” vervolgde Pool.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Voer voor discussie

Bij de marechaussee is ‘Het antiracismehandboek’ onderdeel van de training, waarin onder meer staat dat ‘racisme jegens witte mensen niet bestaat’. “Dat is natuurlijk een idiote uitspraak en het is ook idioot dat onze defensiemedewerkers dit soort bagger moeten leren,” aldus het Kamerlid.

De VVD-staatssecretaris zei dat hij de boeken niet van de lijst gaat schrappen. Wel vindt hij het ‘voer voor discussie’. Pool vond zijn antwoord ‘erg slap’. “Dit zijn gewoon racistische boeken.”

Zo hard tijd voor een echte regering

“Hadden we ooit een Commandant der Strijdkrachten die desgevraagd beweerde dat klimaatopwarming onze grootste vijand was, nu zitten onze militairen weer met studieboeken die leren dat ‘witte’ mannen complotteren om hun ‘witte privilege’ in stand te houden,” reageert voormalig PVV-Kamerlid Harm Beertema verontwaardigd.

“Het is zo hard tijd voor een echte regering,” verzucht hij.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
5
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *