© via REUTERS

Donald Trump weigert zich te verbinden tot het erkennen van de uitslag van zijn herkansing tegen Joe Biden bij de presidentsverkiezingen van november, zo blijkt uit een interview dat donderdag werd uitgezonden.

Bron: BELGA

Gisteren om 20:23

“Als alles eerlijk verloopt, zal ik de uitslag graag accepteren,” zei de voormalige president, door de Milwaukee Journal Sentinel gevraagd naar de presidentsverkiezingen. “Maar als dat niet het geval is, dan zullen we moeten vechten voor het welzijn van het land.”

De opmerkingen gelijken sterk op de uitspraken van Trump tijdens de presidentsverkiezingen van 2020. De 77-jarige Republikein heeft zijn nederlaag tegen Biden in die verkiezing nooit geaccepteerd.

Een reactie van het team van Biden liet niet lang op zich wachten: “Om een lang verhaal kort te maken: Donald Trump vertegenwoordigt een gevaar voor onze grondwet en voor de democratie”, zo zei een woordvoerder van Biden’s campagneteam.

In een interview van dinsdag had Trump ook al erg ontwijkend geantwoord op  de mogelijkheid van politiek geweld in de nasleep van de verkiezingen. “Als we niet winnen, weet je, hangt het ervan af”, verzekerde hij. Zijn aanhangers, overtuigd van zijn overwinning in de presidentsverkiezingen van 2020, bestormden op 6 januari 2021 het Capitool. Daarbij vielen zes doden. 

Donald Trump wordt vervolgd voor zijn rol in deze aanval en voor zijn poging om de resultaten van de laatste presidentsverkiezingen ongedaan te maken, met name in de staat Georgia.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *