Foto: Pixabay/NickyPe

Help door dit artikel met kennissen op je social media te delen!

De boeren zijn op dit moment ‘stikchagrijnig, totaal verbijsterd en uit het lood’ vanwege alle regen, zei boer Marcel van Silfhout in het NPO-programma Ongehoord Nieuws. Volgens hem hebben ze zoiets nog nooit meegemaakt.

“In juni vorig jaar ging de kraan open en toen gebeurde er iets heel opmerkelijks: vanaf die periode tot en met de dag van vandaag heb ik meer graanongeluk gehad dan graangeluk, omdat het niet lukte om voldoende wintergranen in te zaaien. Sta ik aan de lat om heel veel zomergranen in te zaaien en verrek: het probleem heb ik nog,” lichtte de boer toe.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/boer-op-tv-over-weermanipulatie-in-nederland-dit-patroon-is-zo-onnatuurlijk-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Extreem en bizar

Het patroon is extreem en bizar: het is vanaf die periode nauwelijks meer dan twee of drie dagen achter elkaar droog geweest.

“Ik vrees dat weermanipulatie al toegepast wordt, want dit patroon is zó onnatuurlijk,” benadrukte Van Silfhout. “Dat zeggen alle boeren.”

Vervreemdend

“Ik vind het toch allemaal wel vervreemdend,” zei hij over de uitwaaierende vliegtuigstrepen in de lucht. “En dat komt omdat ik iedere dag met het weer te maken heb, dat het zo dicht op mij zit. Het zit me echt op de huid.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
18
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *