© REUTERS

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag tijdens het jaarlijkse ‘Correspondents’ Dinner’ voor de verslaggevers van het Witte Huis de draak gestoken met zijn politieke rivaal Donald Trump. Daarbij verwees het 81-jarige Amerikaanse staatshoofd met een knipoog naar de bezorgdheden over zijn eigen leeftijd. “Leeftijd is een probleem”, dixit Biden, “ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een 6-jarige”.

Bron: BELGA

Vandaag om 07:23

Honderden mensen voerden naar aanleiding van het diner actie aan het Washington Hilton hotel. Ze scandeerden leuzen over de dood van verslaggevers in de Gazastrook en riepen aanwezige journalisten op het evenement te boycotten. Biden ontweek de protesten en betrad via de achterzijde het gebouw. Hij werd daar opgewacht door een kleinere groep demonstranten, die opriepen tot een staakt-het-vuren in Gaza.

Biden haalde onder meer zijn leeftijd aan tijdens zijn speech. “Ja, leeftijd is een probleem. Ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een 6-jarige”, grapte hij. “Leeftijd is het enige dat we gemeen hebben. Mijn vicepresident steunt me.” Zo verwees hij naar de weigering van Trumps toenmalige vicepresident Mike Pence om de 77-jarige Republikeinse presidentskandidaat publiekelijk te steunen voor de stembusgang in november.

LEES OOK. Joe Biden bereid om in debat te gaan met Donald Trump voor Amerikaanse presidentsverkiezingen: “Ik kijk ernaar uit”

“Stormy Weather”

Ook Trumps strafzaak over de mogelijke betaling van zwijggeld aan pornoactrice Stormy Daniels passeerde de revue. “Donald heeft enkele zware dagen achter de rug. Je kan zelfs spreken van ‘Stormy Weather’ (stormweer, red.).”

Tijdens zijn speech riep Biden de pers ook “oprecht” op geen partij te kiezen. “Ik vraag jullie de ernst van het moment in te zien.” Journalisten moeten zich in zijn ogen niet laten leiden door bijzaken die de politiek zijn gaan domineren. “Concentreer je op wat echt op het spel staat.” Biden haalde daarbij “de aanval Trump op onze democratie” aan, aldus Amerikaanse media, en riep op bij te dragen aan het voortbestaan van de democratie.

© AFP

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *