In Duitsland heeft de zoekactie naar de zesjarige Arian in de nacht van zaterdag op zondag niets opgeleverd. Intussen wordt de zoektocht naar de jongen uit Bremervörde-Elm, een plaats tussen de steden Bremen en Hamburg in Nedersaksen, met meer helpers dan ooit voortgezet.

Bron: BELGA

Vandaag om 08:48

Er zijn vannacht geen nieuwe aanwijzingen gevonden, zei een politiewoordvoerster zondagochtend. Zondag is een grote zoektocht met een grote mensenketting gepland. Voordien zochten kleinere groepen in het zoekgebied.

Zo zullen zowat achthonderd mensen zondag naar de jongen zoeken. Het is een logistieke uitdaging om alle helpende handen van brandweer, civiele bescherming, reddingswerkers en het leger ter plaatse brengen, aldus de woordvoerster.

LEES OOK. Nachtelijke ‘stille’ zoektocht levert niets op: Duitse speurdiensten zoeken verder naar vermiste Arian (6)

Arian is sinds maandagavond vermist, nadat hij ongemerkt het ouderlijke huis kon verlaten. Sindsdien doorzoeken honderden mensen het gebied rondom. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe hij na zijn verdwijning in een nabij bos wandelde.

De jongen heeft autisme. Hij spreekt niet en waarschijnlijk zou hij niet reageren op oproepen van vreemden. De politie gebruikt daarom een aangepaste zogenaamde “stille” strategie die afgesproken werd met een autisme-expert, zodat hij niet afgeschrikt zou worden door de hulpdiensten. Voordien werd onder andere ook al harde muziek afgespeeld of vuurwerk afgestoken omdat de jongen dat leuk vindt.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *