Archieffoto.© Shutterstock

Een 56-jarige Belg is in Thailand zwaargewond geraakt na te zijn aangevallen met een hamer door zijn jaloerse partner. Dat melden lokale media.

Vandaag om 20:58

Het incident deed zich afgelopen woensdag voor in het appartement dat Maarten V. (56) deelde met zijn Myanmarese partner Kyaw Z. H. (32) in Hat Yai, de grootste stad in het zuiden van Thailand. De twee kregen er volgens lokale media ruzie omdat Z. jaloers was geworden, waarop hij zijn partner ernstig toetakelde met een hamer.

Familieleden van Z. H. waren op dat moment aanwezig in een andere ruimte in het appartement. Zij zouden de ruzie en heel wat lawaai gehoord hebben, waarna Z. H. in de deuropening verscheen met het wapen vol bloed. De toegesnelde politie trof de Belg levensgevaarlijk gewond aan. De hamer werd in beslag genomen en het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. Zijn toestand is nog steeds kritiek.

Jaloezie

Zijn partner toonde meteen berouw, bekende de feiten meteen en verzette zich niet tegen zijn arrestatie. In het politiekantoor bleek hij ook nog onder invloed te zijn van drugs. Hij legde daar uit ervan overtuigd te zijn geweest dat zijn partner hem bedroog, waarna hij uit jaloezie gehandeld had. Hij drukte daar nogmaals zijn spijt uit en zei nog altijd van zijn partner te houden. Hij wordt vervolgd voor poging tot moord.

De twee hadden elkaar leren kennen op Koh Samui, een eiland aan de oostkust van Thailand, en waren vervolgens naar Hat Yai verhuisd. Vlak voor het incident hadden ze nog plannen gemaakt om samen Songkran, Thais Nieuwjaar, te gaan vieren in Phuket.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *