© BBC News & Current Affairs via G

In Diergaarde Blijdorp in Rotterdam zijn vijf dikkopschildpadden gestorven door een te hoge watertemperatuur. De schildpadden werden opgevangen in de dierentuin nadat ze afgelopen winter waren aangespoeld op verschillende stranden in Nederland.

Gisteren om 21:01

In totaal zijn bij Diergaarde Blijdorp sinds afgelopen winter acht dikkopschildpadden binnengebracht. Eentje ervan is vroegtijdig overleden omdat hij sterk verzwakt was. Nu zijn er nog eens vijf van de schildpadden dood omdat het water van het bassin waarin ze leefden te warm was. Die hoge temperatuur was het gevolg van een technisch mankement.

“Nu zijn er dus nog vijf van hen overleden. De diertjes zijn met ziel en zaligheid verzorgd om ze uiteindelijk vrij te kunnen laten. Dat ze nu door een technisch mankement zijn overleden, is heel cru”, citeert het Nederlandse RTL een woordvoerder van Diergaarde Blijdorp.

Nog twee van de acht dikkopschildpadden in de dierentuin zijn in leven. “We gaan nu alles op alles zetten om deze dieren veilig uit te zetten”, aldus de woordvoerder.

Ook in ons land, in Bredene meer bepaald, spoelde er afgelopen winter een dikkopschildpad aan. Het was voor het eerst dat de diersoort in België met zekerheid werd vastgesteld. Hoe het kan dat er deze winter opvallend veel zeeschildpadden op de stranden van de Lage Landen terechtkomen, is volgens wetenschappers nog een raadsel. In de toekomst moet blijken of het een trend gaat worden, bijvoorbeeld door klimaatverandering, of dat het toeval is.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *