Foto: Rob Elens (Videostill Rumble/BLCKBX)

Help ons door dit artikel met anderen op je social netwerk te delen!

De recente aandacht voor een stijging van het aantal kinkhoestgevallen is misplaatst, zeker als die wordt gekoppeld aan een roep om vaccinatieplicht, schrijft het Artsen Collectief.

Huisarts Rob Elens zei in het actualiteitenprogramma blckbx today dat de lichte stijging van het aantal kinkhoestgevallen het resultaat is van het kinkhoestvaccin dat sinds 2005 wordt gebruikt.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/03/huisarts-rob-elens-toename-kinkhoest-heeft-niets-te-maken-met-antivaxxers-dit-is-de-oorzaak-1.png

Dit vaccin is minder effectief dan het vaccin dat daarvoor werd gebruikt, maar heeft minder bijwerkingen. De bacterie die kinkhoest veroorzaakt, kan eenvoudiger ontsnappen aan dit vaccin, wat ongeveer elke drie jaar leidt tot een kinkhoestgolfje.

Gevolg van het gebruikte vaccin

“In feite zorgt het vaccin voor een periodieke stijging van het aantal kinkhoestgevallen. Dat heeft niets te maken met antivaxxers. Het is juist een gevolg van het gebruikte vaccin,” zei Elens.

De huisarts vindt dat ouders zelf moeten kunnen kiezen of ze hun kind wel of niet laten vaccineren.

Goed in het zaaien van paniek

Om één ic-opname van een kind te voorkomen moeten 100.000 zwangere vrouwen worden gevaccineerd tegen kinkhoest. Om één overlijden te voorkomen een miljoen. De vraag mag dan gesteld worden of de risico’s voor de zwangere vrouw dan niet te groot zijn, aldus het Artsen Collectief.

Professor Ronald Meester zei in de uitzending dat de mensheid ‘slecht is in het beoordelen van risico’s en goed in het zaaien van paniek’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8
178
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *