Gisteravond mocht ‘Ruslandexpert’ Helga Salemon langskomen bij de NPO om daar Erik de Vlieger, Thierry Baudet én Geert Wilders verdacht te maken vanwege vermeende ‘banden met Rusland.’ Daarbij noemde ze ook de naam van FVD International leider John Laughland. Die slaat nu publiekelijk terug en laat zien dat Salemon juist gefinancierd wordt door het Néderlandse ministerie van Defensie én door de NAVO. 
In de uitzending van Op1 zei Salemon dat Laughland “banden heeft met het Kremlin.” Ook Geert Wilders, Erik de Vlieger en Thierry Baudet moesten het ontgelden. Laughland reageerde daar direct woedend op. “Deze vrouw liegt,” schreef hij op Twitter. “Ik heb geen banden met het Kremlin.” 

Dat was duidelijk genoeg, maar Laughland was nog niet klaar met deze vrouw. Want na die tijd besloot hij om even wat onderzoek te doen naar háár handel en wandel. En ja, dat leverde interessant materiaal op.

Salemon is als “expert” namelijk werkzaam voor het HCSS Instituut. En wat valt op? Dat Instituut verdient bakken met geld aan instituten, overheden en organisaties die sterk pro-NAVO en anti-Rusland zijn, aldus Laughland.

Onder het kopje met cliënten waaraan HCSS meer dan 500.000 euro verdiende afgelopen jaar staan twee ministeries (en verder niets). Namelijk het ministerie van Buitenlandse Zaken van Nederland én ons ministerie van Defensie.

En dan zijn we er nog niet. Want bij “cliënten” waar HCSS tussen de 100.000 en 500.000 aan heeft verdiend staan onder meer TNO Defence, de Nationale Politie (van Nederland), en het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Oh, en als we dan nog even doorgaan zien we bij cliënten die tussen de 50.000 en 100.000 euro hebben gespendeerd bij dit instituut van Salemon onder meer “NATO HQ Supreme Allied Command Transformation” staan.

Dit is reden voor Laughland om Salemon even flink aan te pakken:

Look who funds the Institute this Nato-shill Helga Salemon works for. And she accuses others of taking money to spout propaganda ! hcss.nl/wp-content/upl…

This woman is lying. I have no links to the Kremlin (in Dutch, at 2:07).

“Kijk wie het Instituut financieren waar NAVO-propagandist Helga Salemon voor werkt,” schrijft Laughland op X. “En dan heeft ze het lef om een ander ervan te beschuldigen propaganda te verspreiden in ruil voor geld!”

Brent Hadderingh vindt deze informatie erg opvallend, zeker gezien Salemons beschuldigingen aan het adres van Baudet, Wilders en De Vlieger. “De organisatie waar deze dame voor werkt krijgt openlijk honderdduizenden euro’s van de NAVO en het Amerikaanse ministerie van Defensie,” schrijft Hadderingh op X. “Er is ondertussen meer boter dan hoofd.”

De organisatie waar deze dame voor werkt krijgt openlijk honderdduizenden euro’s van de NAVO en het Amerikaanse ministerie van defensie. Er is ondertussen meer boter dan hoofd.

Tsjechische inlichtingendiensten hebben een Russisch netwerk voor desinformatie ontmanteld, waar ook Nederlandse politici bij betrokken zouden zijn. @Hsalemon is niet verbaasd. “De Russen doen dit al heel lang.” #Op1 #WNL

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL VOOR DE WAARHEID. Wij laten ons door niemand stil slaan. Maar dit betekent wel dat we afhankelijk zijn van JOUW STEUN. Het kartel HAAT ons namelijk. Steun ons daarom! Hou ons Echte Rechts Geluid in de lucht. Doneer aan DDS via BackMe en strijd zij aan zij met ons voor De Waarheid!
Er kan hier maar één verklaring voor zijn: in de media en de politiek vinden ze dat príma. Je mág als organisatie geld ontvangen van de Amerikaanse overheid… want Amerika is een “bondgenoot.” Het zal nooit zo zijn dat iemand die door Amerika gekocht is voor beleid zal stemmen of beleid zal promoten dat mogelijk in strijd is met het Nederlandse belang, want het Amerikaanse belang ís het Nederlandse belang.

Klinkt jou dat knettergek in de oren? Heel goed. Dat is het namelijk ook. Iedereen begrijpt dat sommige dingen weliswaar in het belang van Amerika zijn, maar niet in het onze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *