Foto: Robert Jensen (Videostill Jensen.nl)

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

De Tweede Kamer wil snel een debat over Russische geldstromen naar Nederlandse politici. Parlementariërs willen weten of de berichtgeving hierover in de media klopt.

De media schrijven op gezag van de Tsjechische geheime dienst dat een pro-Russische nieuwssite het afgelopen jaar honderdduizenden euro’s zou hebben gestuurd naar Nederlandse politici om zich uit te spreken tegen Oekraïne en de EU.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/03/luister-even-goed-naar-wat-jens-baba-hier-voorspelde-over-de-valstrik-die-werd-gelegd-voor-fvd-1.png

Onder anderen FVD-leider Baudet en FVD-Europarlementariër Marcel de Graaff worden genoemd.

Ik voel dat ze voor jou een val hebben gemaakt

Baudet gaf desgevraagd geen inhoudelijke reactie. “Haha,” stuurde hij op vragen van ANP. De Graaff noemt de berichtgeving ‘pure laster’ van partijen die zich laten bedotten door Amerikaanse propaganda.

Jens Baba voorspelde twee jaar geleden al dat dit zou gaan gebeuren. Toen werd namelijk de valstrik gelegd.

Op 2 maart 2022 zei Robert Jensen in gesprek met Baudet: “Ik voel dat ze voor jou een val hebben gemaakt en dat zit eraan te komen. Ik wil dat nu al vertellen en publiekelijk brengen, en dat wij daarover praten, want als het dan gebeurt, dan weet je: dit was zo voorspelbaar, want dit is wat ze doen.”

(Video verwijderd? Klik hier…)

Oh wat is dit zorgelijk

“Ik weet dat ze al een verhaallijn klaar hebben liggen, dat op één of andere manier jouw partij geld uit Rusland heeft gekregen. Het hoeft niet zo te zijn, het hoeft alleen maar zo te lijken,” voegde Jensen toe.

En nu is het dus zover. BBB-voorvrouw Van der Plas noemde het ‘zorgelijk als politici en partijen zich laten betalen om een bepaalde boodschap uit te dragen’. Waarop jurist en oud-senator Theo Hiddema zegt: “Zorgelijk, oh wat is dit zorgelijk! Zonder ook maar een schim of schaduw van bewijs dat er ook maar één roebel bij FVD is beland? Zorgelijk zal het zijn!”

Transparantie toch?

Over buitenlandse inmenging gesproken. In 2016 bleek dat de Open Society Foundations van de beruchte miljardair George Soros zeker 4,9 miljoen euro heeft overgemaakt aan Nederlandse stichtingen, goede doelen en denktanks, waaronder ProDemos en KiesKompas, maar ook Amnesty, het Meldpunt Discriminatie en verschillende moslimorganisaties.

“Hebben Paternotte en Klaver al openheid van zaken gegeven of zij ook geld van Soros hebben gekregen? Willen zij hun bankafschriften openbaar maken? Transparantie toch?” vraagt emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9
149
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *