Help door dit met anderen op je socials te delen!

Tegen de nadrukkelijke wens van de Kamer in lijkt het kabinet toch te onderhandelen in Brussel over een Europees coronabewijs, blijkt uit Kamervragen aan zorgminister Ernst Kuipers.

In de oorspronkelijke plannen zouden de coronaverplichtingen voor reizen per 1 juli aflopen. Door in Europa af te spreken om die maatregelen nog een jaar te laten duren, kunnen mensen zonder boosterprik aanstaande zomer niet vrij reizen in Europa.

Kabinet speelt met vertrouwen burgers

Volgens Kamerlid Pieter Omtzigt gaat het in Nederland om bijna de helft van de bevolking. Hij zegt dat ‘het kabinet speelt met het vertrouwen van de burgers’.

“Nu heb je het coronatoegangsbewijs nog nodig voor reizen in de EU. Maar waarom als je in veel landen intern geen CTB nodig hebt?” vraagt Omtzigt zich af. “Dan kan bijna de helft van Nederland niet reizen omdat je een vaccinatie of booster van minder dan negen maanden moet hebben.”

Nederland kan tegenstemmen, maar dat heeft volgens het Kamerlid geen zin omdat de gekwalificeerde meerderheid telt. “Nederland moet dus heel snel een verbond met gelijkgezinde landen maken,” twittert hij.

Het grote EU-spel

Omtzigt krijgt veel bijval. “De verlenging van het EU-coronapaspoort moet zo spoedig mogelijk van tafel, met gezamenlijke druk van meerdere lidstaten!” schrijft oud-politicus Lucas Hartong.

Statenlid Daniël Osseweijer voegt toe: “Hadden we dit maar kunnen zien aankomen. Oh wacht.” Gezondheidswetenschapper Yvonne Simons vraagt: “Zien de Tweede Kamerleden al in dat ze slechts nietszeggende figuranten zijn in het grote EU-spel?”

“Het kabinet pleegt gewoon verraad aan de eigen bevolking. De helft van de Nederlandse bevolking kan straks niet meer vrij door Europa reizen. En dat terwijl de pandemie al voorbij is, de omikronvariant laagvirulent is en bijna iedereen antistoffen heeft,” stelt bioloog Richard Steenvoorden.

4.8
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Source: ninefornews.nl

Door Nine4news

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HNMDA UPDATE'S
!!! Blijf op de hoogte

! Meld je aan


.Meld je aan via mail

OF op telegram https://t.me/HNMDA_ALL


- S'morgens & S'avonds 1 nieuwsbrief met de nieuwste berichten
- Weekelijkse nieuwsbrief met alle headlines
- Soms een (verkeerd/ongewenst/test) mailtje, daar werken we aan...


...Anders hoor je het niet

%d bloggers liken dit: