Foto: Unsplash/Vincenzo Di Giorgi

Help ons door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

In de media is aandacht voor de ontdekking van een reusachtige oceaan onder de aardkorst. Het water bevindt zich op 700 kilometer onder het aardoppervlak en is opgeslagen in ringwoodiet.

De oceaan is drie keer zo groot als alle zeeën aan het aardoppervlak tezamen. De ontdekking is in 2014 gepubliceerd in vakblad Science en doet nu opnieuw de ronde.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/05/gigantische-oceaan-ontdekt-op-700-kilometer-onder-het-aardoppervlak-1.png

(Video verwijderd? Klik hier…)

Van binnenuit

Volgens geofysicus Steven Jacobsen wijst deze ontdekking erop dat het water op aarde van binnenuit is gekomen, en dat het naar de oppervlakte werd gedreven door seismische activiteit.

Hij zei dat het verborgen water een soort buffer is voor de oceanen aan de oppervlakte, en verklaart waarom die al miljoenen jaren ruwweg dezelfde omvang hebben.

Jacobsen en zijn team vonden bewijs voor de ‘ondergrondse oceaan’ door met zo’n 2000 seismometers de seismische golven te analyseren die veroorzaakt worden door aardbevingen. De golven werden aanzienlijk vertraagd door de waterlaag.

Geen zorgen

“Over de zogenaamde waterschaarste moeten we ons dus geen zorgen maken,” reageert oud-psycholoog Steve Van Herreweghe.

“Er zal nog heel veel aan het licht komen waaruit zal blijken dat we ons in wezen geen zorgen moeten maken. Maar we werden/worden dom gehouden.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
6
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Deel het met anderen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *