Jan Van Welden werd 66© IF

Maarkedal/Thailand

In Thailand is zaterdag Jan Van Welden (66) verongelukt. Hij reed op zijn motor toen hij werd aangereden door een vrachtwagen. De man laat drie kinderen na. Het is de tweede keer dat het noodlot toeslaat in het gezin. In december overleed de moeder van de kinderen, zijn ex-vrouw, bij het ongeval met de kerstboom in Oudenaarde.

Peter Malaise

De familie Van Welden uit Maarkedal werd opnieuw getroffen door het noodlot. Nadat hun moeder Marleen Vanderkimpen op 21 december overleed onder de kerstboom in Oudenaarde werd haar ex-man en de vader van haar kinderen zaterdag aangereden door een vrachtwagen in de buurt van Ubon Ratchathni, Thailand. Hij reed met zijn motor en was op slag dood. “De juiste omstandigheden weten we nog niet,” laat de familie weten. “Dat moet nog uitgezocht worden. We hoorden enkel dat hij aangereden werd. Verder willen we niet reageren.”

Muziek

Jan Van Welden woonde al vele jaren in Thailand, hij huwde er in 2011. Hij was een groot liefhebber van de motorfiets en een ervaren motorrijder. Daarnaast speelde muziek een grote rol in zijn leven. Hij verdeelde de tijd tussen Thailand en Maarkedal. De bedoeling was om binnen enkele weken terug naar zijn geliefde Vlaamse Ardennen te komen om dan enkele maanden hier te wonen bij zijn kinderen en kleinkinderen.

LEES OOK: “Die boom had daar nooit mogen staan”: expert werpt nieuw licht op drama met kerstboom

De familie verliest zo op enkele maanden tijd hun moeder en vader. Op 21 december brak de grote kerstboom op de Grote Markt van Oudenaarde af. De kerstmarkt was open en de boom viel op drie vrouwen die iets stonden te drinken aan een chalet. Twee van hen konden snel bevrijd worden en raakten gewond, maar Marleen Vanderkimpen was zwaargewond en overleed dezelfde avond nog in het ziekenhuis. Volgens experts had de boom nooit op de Grote Markt mogen staan, de familie diende eind februari klacht in wegens onopzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.”

LEES OOK: Marleen stierf onder kerstboom, nu dient haar familie klacht in: “Er zijn fouten gemaakt”

Jan Van Welden laat drie kinderen en vier kleinkinderen na. Zijn zus Marijke is gemeenteraadslid in Maarkedal, zijn neef Joris Nachtergaele is er burgemeester.

Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *