Help mee door deze info met jouw vrienden op je social media te delen!

Staatssecretaris van VWS Maarten van Ooijen wijt de dalende vaccinatiegraad in Nederland onder andere aan ‘desinformatie’. Hij geeft daarom aan dat hij maatregelen aankondigt tegen het verspreiden van ‘desinformatie’.

Gideon van Meijeren vindt dit zorgwekkend, want in feite betekent dat gewoon meer censuur, zo zei hij in de Tweede Kamer.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/04/staatssecretaris-van-vws-de-overheid-is-uw-enige-bron-van-waarheid-1.png

Tijdens een discussie die ze hadden over dit onderwerp deed Van Ooijen een aantal zeer opmerkelijke uitspraken. Hij zei dat hij de grondwettelijke opdracht heeft om de volksgezondheid te beschermen. “Die taak ligt hier, bij mij, bij de regering. Als ik constateer dat vanwege desinformatie op sociale media veel mensen twijfels, onnodige twijfels, hebben over vaccineren die ze voorheen niet hadden, dan heb ik de opdracht, de verantwoordelijkheid en de grondwettelijke taak om daartegen op te treden. Dat is de verantwoordelijkheid die ik heb,” stelde hij.

(Video verwijderd? Klik hier…)

Wat een machtsvertoon

Fractievolger van FVD in Haarlem Leroy Alberts wist niet wat hij hoorde: “Het God-complex van jouw overheid is van een waanzinnig stuitend niveau. Wat een machtsvertoon. Dit zal echt als groot schandaal de geschiedenis ingaan. Wat een gestoorde lezing van de grondwet.”

“Ik heb niet geturfd, maar minstens tientallen keren geloof in ‘de wetenschap’ en wantrouw ‘desinformatie’ in het uiterst slappe praatje van staatssecretaris Van Ooijen,” zegt oud-Statenlid Daniël Osseweijer. “Waarschijnlijk in de hoop het feitenrelaas van Van Meijeren enigszins te temperen. Niet gelukt, knul.”

Wij zijn uw enige bron van waarheid

Dit doet denken aan uitspraken die toenmalig premier van Nieuw-Zeeland Jacinda Ardern in maart 2020 deed.

“We delen elke dag de meest actuele informatie met u. U kunt ons vertrouwen als informatiebron,” zei Ardern in Rotorua tegen journalisten. “Voelt u zich vrij om covid19.govt.nz te bezoeken, negeer de rest. Wij zijn uw enige bron van waarheid.”

“Neem al het andere wat u ziet met een korrel zout,” aldus de premier. Ze zei ook dat desinformatie ‘de paniek aanwakkert’.

“Als u dat soort berichten ziet, onthoud dan dat het niet de waarheid is, tenzij u het van ons hoort,” zei Ardern.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

5
7
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *