In de Tweede Kamer vond gisteren een verhit debat plaats dat niet alleen de gemoederen hoog deed oplopen, maar ook een duidelijk licht wierp op de kloof tussen de realiteitszin van sommige partijen en de totalitaire dromen van anderen, met name D66. Het onderwerp? De dalende vaccinatiegraad van kinderen, een kwestie die Nederland zorgen baart. Maar de manier waarop we deze trend keren, blijkt een splijtzwam zoals jullie ook in de column van Michael kunnen lezen. Mona Keijzer (BBB) verweerde zich met ferme hand en scherpe tong tegen het idee van het totalitaire D66 om ongevaccineerde kinderen de toegang tot kinderopvang te ontzeggen.

Vlammend betoog van @monakeijzer in het debat over de dalende #Vaccinatiegraad, met interruptie van Wieke Paulusma (D66)👇🏻”Dit is niet de weg om dit debat te voeren!”

De kritiek van BBB op D66’s voorstel legt de vinger precies op de zere plek. Het plan van D66 is niet alleen een recept voor verdeeldheid onder ouders, maar ondermijnt ook het fundamentele recht op vrije keuze. Keijzer, met de directheid die we van haar gewend zijn, liet geen spaan heel van de hoogdravende retoriek van D66. “Dat vaccineren belangrijk is, dat weten we allemaal. Maar laten we de boel niet tegen elkaar opzetten,” betoogde ze krachtig.

Wieke Paulusma van D66, haastte zich naar de interruptiemicrofoon, misschien in de hoop haar argumenten te redden van de ondergang. Maar de poging van Paulusma om Keijzer af te schilderen als de stoker van onrust, viel in het water. Keijzer stond haar mannetje, en terecht bekritiseerde ze de neerbuigende toon van D66: “Het helpt niet! Ik vind het Ăłnbegrijpelijk hoe D66 elke keer weer… een groep mensen de maat neemt en die dan vervolgens tegenover anderen zet.” D66 houdt heel erg van verdeel en heers. Het lijkt erop dat het hun favoriete bezigheid is om verdeeldheid en onrust in de samenleving te zaaien.

Dit debat is exemplarisch voor de groeiende kloof tussen de burger en de politieke elite, tussen het volk en de zelfbenoemde hoeders van de moraal. D66, met zijn totalitaire neigingen, lijkt te vergeten dat democratie draait om dialoog, respect voor verschillende meningen en het zoeken naar consensus in plaats van het opleggen van de wil van de minderheid aan de meerderheid.

In dit opzicht was de botsing tussen BBB en D66 meer dan een discussie over vaccinatiebeleid; het was een strijd tussen twee visies op Nederland. Aan de ene kant het Nederland van D66, waarin burgers gedwongen worden te buigen voor de wil van een politieke elite. Aan de andere kant het Nederland van BBB, waarin de stem van de burger nog steeds telt en waarin we samenwerken om oplossingen te vinden die ons allen ten goede komen.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
In deze clash van ideologieën kwam Mona Keijzer duidelijk als winnaar uit de bus, niet alleen door haar argumentatie maar ook door haar onwrikbare verdediging van de rechten van ouders en kinderen. Het is hoog tijd dat we terugkeren naar een politiek die de burger dient, in plaats van een die hem dicteert. Bravo, Mona Keijzer, voor het staan voor democratie en ouderschap tegenover de totalitaire dromen van D66.
3 gedachte over “Mona Keijzer (BBB) geeft D66 een lesje in democratie en ouderschap: ”Stop met ouders tegen elkaar opzetten!”.”
 1. “De politiek die de burger dient” het klinkt mooi maar ik heb liever burgers die de vrijheid hebben buiten de politiek in kleinschalige verbanden in hun eigen
  gemeenschapsverbanden voorzien, zonder al die topdown-regelneven uit een circuit van incapabele onbenullen. Allemaal mooipraat uit de baantjescaroussel van deugers die alleen zakken vullen. Lean, small en beautifull is doodgemaakt door gasten met geld- en machtshonger, gesteund door totaal corrupte ambtenaren en politici en dat geldt voor de ambtenarij, politiek, rechtsspraak, ‘sociale instellingen’, ‘NGO’s, Shell, TNO etc.. Welke kleine innovatie onderneming in midden en kleinbedrijf is nog overeeind?
  Het grote fascistische uitroeien met het PPP- model van de nazi-achtigen als Kissinger en Klaus Schwab heeft zijn tol geëist!

  Tribunalen in deze grootste moord op leven en vrijheid moeten vanuit ons zelf gerealiseerd moeten worden, maar haast is geboden!

  PS De opkoop van goedkope woningen in onder meer Arnhem is een staaltje van politieke betonrot. De schaamteloze baantjesjagerij door Rutte over 100duizende lijken is evident, maar wordt toegelaten door slapjanussen!

 2. Naschrift*********
  Malatesta, de anarchist voor vrijwillige samenwerking in vrijheid voor wederzijs welzijn had de stelling:
  “Wij adoreren geen personen, maar zinnige ideeen!” Op bekende snuiten met nieuwspraak stemmen
  brengt ons gluiperige omtzichtigen die slangetaal voor hun meesters spreken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *