Help mee door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

Vrijdag schoof hoogleraar rechtsfilosofie Roland Pierik aan bij het radioprogramma DIT om te praten over vaccinatiedrang op scholen.

Als andere kinderen risico lopen, vind ik dat een basisschool mag vragen of een kind gevaccineerd is, zei hij.

—Lees verder na dit advertentieblokje—

https://www.hetnieuwsmaardananders.nl/wp-content/uploads/2024/03/roland-pierik-is-terug-met-meer-vaccinatiedrang-1.png

“Uiteindelijk gaat de discussie terug naar de overheid die nu de rol moet pakken om te zeggen: we moeten zorgen dat die vaccinatiegraad weer hoog genoeg is,” aldus Pierik, oud-lid van de schimmige Denktank Desinformatie.

In Trouw schrijft hij vandaag dat ‘juist vaccineren het vertrouwen kan vergroten’.

Orwelliaanse tirannie

Veel mensen zien hem liever gaan dan komen. “Pierik uit de Denktank Desinformatie heeft geen verstand van vaccins. Hij is geen arts, laat staan een immunoloog met expertise in vaccins. Hij wil gewoon doordrammen dat er een vaccinatieplicht komt. Dat doet hij op grond van dogma’s en hij is niet te bereiken met andere geluiden, omdat hij die secuur blokkeert,” stelt huisarts Els van Veen.

Schrijfster Merel Moistra haakt hierop in: “Desinformatie. Wie bepaalt dat? Die van Pierik. Hoe doet hij dat? Nou, heel gewoon. Dat wat de baas niet aanstaat, is desinformatie. Zo simpel is het en iedereen kan het zien. De ‘Denktank’ Desinformatie is het ministerie van waarheid. Het is orwelliaanse tirannie!”

Dief en diefjesmaat

“Roland Pierik. Hoe fout wil je het hebben?” aldus historicus Quinten Weeterings.

Jurist Caroline Vonhoff haalt op sociale media hard uit. “Echt, die man zwermt al vier jaar (minstens) om de strooppotten van de overheid, niet omdat hij eerlijk en integer is, maar omdat hij het niet is. Het stoort hem dan ook niet dat hij geen idee heeft waarover hij moet lullen, als hij maar links zijn zakken kan vullen,” sneert ze.

“Dat komt ervan als je de grootste misdadigers laat wegkomen met hun misdaden, zelfs die tegen de menselijke waardigheid. Dan kom je nooit meer van die uitgestreken smoelen af. En de publieke omroep biedt het een podium. Dief en diefjesmaat. Kwijlen over kapot gespoten kinderen. Deze keer met een prik,” vervolgt Vonhoff.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8
12
stemmen

Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!

+

Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen

Aanmelden

?

+

Volg ons op ons gratis Telegram kanaal

Volg Ons

?

+

Steun ons met een vrijwillige bijdrage

Doneer

?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *