Uh, oh, daar gaan! Na een keihard filmpje over wat Nederlanders nou eigenlijk Nederlander maakt – waarin beelden van rellende, boze nieuwkomers uit het Midden-Oosten en Afrika niet geschuwd worden – is er flink wat discussie uitgebroken op X. Zoals verwacht. Sommige mensen vinden het een geweldige video. Maar anderen? Nou, laten we het erop houden dat heel links Nederland bijzonder GETRIGGERD is.
Op X wordt het filmpje waarin FVD zich hard maakt voor de belangen van de gewone Nederlander door de meeste mensen met open armen verwelkomd. Zo zeggen Twitteraars als M&C dat “trots mogen zijn op je eigen afkomst” bijzonder mooi is en daarom ook “van elke andere etniciteit geaccepteerd en gewaardeerd wordt. Het lijkt echter alsof, wanneer je Neerlands trots uit (nationalisme) ervan wordt uitgegaan dat je dus neerkijkt op de ander. Waarom? Zij wij gelijk of andermans mindere?”

Het zijn van een Nederlander wordt door het kartel gezien als administratief concept. Eenieder die de grens passeert en een paspoort in ontvangst neemt, wordt beschouwd als ‘Nederlander’. Etniciteit, cultuur, taal en historie spelen geen rol in dit moderne wereldbeeld. #FVD

René is het daarmee eens en vindt de houding van De Jonge “waanzin.” Inderdaad, schrijft Bertus, “De Jonge is volledig gestoord net als Van der Burg. Lazer op met je tering statushouders.”
Maurice Goedhart legt uit dat “Hugo de Jokkebrok” de betekenis van het woord “statushouders” bewust verdraait. Hij heeft de term opgezocht en ontdekt dat die mensen toestemming hebben om in ons land te wonen. Ja. Ze hebben een verblijfsvergunning. Maar ze hebben géén Nederlands paspoort automatisch. En dus zijn ze zelfs niet wettelijk (laat staan cultureel) “Nederlanders.”
Ook zijn er mensen die denken dat de steun van het kartel voor ‘immigranten als Nederlanders’ zo groot is puur uit politiek opportunisme komt, niet uit overtuiging. “Het enige dat bij asielzoekers een rol speelt is dat links verwacht dat immigranten links zullen stemmen,” aldus een anonieme twitteraar.

“NEOFASCISME!”

Tegelijkertijd is er vanuit linkse hoek ook veel woedende kritiek. Ja, de linksen zijn flink getriggerd. Charlie Beukofsky bijvoorbeeld. “Het tot neo fascisme vervallen FvD kronkelt alle kanten uit,” schrijft die halvezool. “Nu speelt men weer de nationalisten kaart uit. Ik heb nieuws. Jullie electoraat is overgestoken naar het racistische PVV en BBB. Heb begrepen dat Caroline van der Plas bereid is om de rol van Judas Iscariot te vervullen.”
Dat laatste refereert aan het nieuws dat Van der Plas de grote roerganger is achter de push om Thierry Baudet tijdelijk te schoren als Kamerlid omdat hij Jesse Klaver in een boze bui liet weten dat die een pofferd op zijn neus kon krijgen als hij doorging met zuigen en hem ervan te beschuldigen een “landverrader” te zijn.
Carl Carlson is ook geïrriteerd. Hij vindt het namelijk maar gek dat er zo’n soort onderscheid is. “En na hoeveel generaties is iemand Nederlander? Zijn de nakomelingen van Franse soldaten die hier gebleven zijn, medio 1800, al Nederlanders?” vraagt hij quasi-retorisch.
Misko is ook extreem boos. “Wrang,” schrijft deze Twitteraar met een wel heel Nederlands klinkende naam. “Identiteitspolitiek bedrijven terwijl je Nederlanders hun identiteit ontkent. Extra gluiperig.”
Theo van Rossum is het daarmee eens. Deze linkse twitteraar zegt “niet zoveel met cultuur en historie” te hebben, “vooral niet als die historie bewust verdraaid wordt door FVD.” Hoe FVD dat doet wordt niet uitgelegd maar als uberwaarheid gedeponeerd.

Leonardo di Bonkio is nog veel bozer. “Als je wordt betaald door een buitenlandse mogendheid, maar je zegt dat je het allemaal voor de Nederlandse bevolking doet, is dat erg ongeloofwaardig,” beweert deze twitteraar. Vervolgens laat hij weten dat FVD-leider Baudet wat hem betreft in het gevang gegooid moet worden. “Baudet hoort in de bak voor landverraad,” stelt hij namelijk.

(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL voor Nederland, voor ons volk, en voor onze cultuur EN geschiedenis. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en versterk ons pro-Nederlandse geluid. Want als jij dat NIET doet dan worden we totaal GESLOOPT door het kartel dat ons op alle mogelijke manieren wil vernietigen.
Tenslotte is Jaap Calkhoven zo boos dat hij alleen maar heel kortaf kan reageren: “Wat een vuilgheid,” schrijft hij overduidelijk gepikeerd.

Peiling

Aangezien er zoveel debat is over dit trots patriottische filmpje van FVD willen wij weten van onze lezers: wat vinden jullie ervan? Doe mee aan de peiling en laat ons (anoniem) weten wat jouw gedachten zijn. Ben je het eens met de gepikeerde bende die heel boos is op FVD? Of vind je juist dat FVD een punt heeft en dat Nederlander zijn veel meer is dan “in Nederland mogen wonen”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *